A korábban diák Oscarra is jelölt Kiss Hajni 2018-os kisfilmje, a Last Call rögtön kivívta a kritikus elismerését, a film most felkerült az HBO Go-ra, mi ennek kapcsán emlékeztünk meg róla. 

Tovább olvasom

Az árnyas tölgyfák lombjai közt járó szellő lassított felvételben meglibbenti egy kislány rakott szoknyájának szélét. Fülemüle hangja tölti meg a krémszínű tájat és érik a szilva. Eközben fasiszták adják a kilincset kommunistáknak az országban, a két egytestvér, Ménrót fia pedig Káint és Ábelt megszégyenítő kegyetlenséggel öli egymást. Az aranyat a pincébe dugni, a sógort a szekrénybe, de az emberség az marad. Annak maradnia kell, különben ők nyertek.

Tovább olvasom

Pilotírásunkban mi is lelkendeztünk az RTL Klub legújabb sorozatával, a Mellékhatással kapcsolatban, és a sorozat végső soron el is mesélte az első epizódban kibontakozó, izgalmas történetet, csak közben minden másról elfeledkezett. Enyhén spoileres kritika.

Tovább olvasom

Gyönyörű gyerekek, gondos férj, szerető feleség. A kislány balettozni jár, a nagyfiú vív. Apa dolgozik, Anya gyerekeket nevel. Ez mindannyiunk álma, a kemény munkáért járó, beígért jutalom, a földi mennyország. Mégis, amint alkalmunk adódik egy résre nyílt ajtó mögül belesni az idillbe, 99 percnyi kataton szorongás vár ránk.

Tovább olvasom

Franci nem a társadalom ellen lázad fiatalként, sokkal inkább saját nőképe ellen. Senki nem kényszeríti arra, hogy az elnyomást és megaláztatást elviselje, csak egy döntésen múlik, hogy elhagyja ezt a nőképet, az ezzel járó sivár közérzetet.

Tovább olvasom