Az optimista hangok szerint a magyar filmgyártás reneszánszát éli az utóbbi évtizedben. Kissé visszafogottabban fogalmazva, végre újra láthatunk nívós magyar filmeket és sorozatokat, és akad köztük egy-két egészen kiváló alkotás is. Utóbbira példa Deák Kristóf tavalyi filmje, a Foglyok, amely nemrégiben debütált a Netflix platformján.

Tovább olvasom

Az 1960-as évekbeli Magyarországon Martfű környékét egy sorozatgyilkos tartotta rettegésben, aki nőket szemelt ki áldozatul és brutális módon végzett velük. Ezt az igaz történetet dolgozta fel Sopsits Árpád A martfűi rém (Strangled) című rendezésében, amelyet most a Netflixen exkluzív jelenetekkel kiegészítve egy négy részes minisorozat keretein belül követhetünk nyomon.

Tovább olvasom

Az árnyas tölgyfák lombjai közt járó szellő lassított felvételben meglibbenti egy kislány rakott szoknyájának szélét. Fülemüle hangja tölti meg a krémszínű tájat és érik a szilva. Eközben fasiszták adják a kilincset kommunistáknak az országban, a két egytestvér, Ménrót fia pedig Káint és Ábelt megszégyenítő kegyetlenséggel öli egymást. Az aranyat a pincébe dugni, a sógort a szekrénybe, de az emberség az marad. Annak maradnia kell, különben ők nyertek.

Tovább olvasom