Tudtad, hogy Japánban köszönéskor a meghajlás szöge 5-től 90 fokig terjedhet? Vagy hogy van olyan vonat, amelyik 320 km/órával közlekedik, másodpercre pontosan érkezik és a kitakarítására pontosan 7 perc áll rendelkezésre? Azon, hogy a távol-keleti szigetországban a WC státuszszimbólum már meg sem lepődünk, ahogy azon sem, hogy Brad Pitt megtáltosodik egy jegesteától, Justin Bieber holdingtársaságot hirdet, hiszen a Jóbarátok Joey-jának kék rúzsa óta tudjuk, hogy a hollywoodi sztárok a japán reklámokba szinte hazajárnak. A Sony Pictures gyűjtése Japánba kalauzol.

Tovább olvasom

Delia Owens Ahol a folyami rákok énekelnek című 2018-ban kiadott regénye világszerte elnyerte az olvasók tetszését, 15 milliónál is több példányt adtak el belőle. Az észak-karolinai lápvidéken játszódó történet idén nyáron a mozivászonra költözött. A forgatókönyvírók nem mertek nagyon eltérni a könyvtől, de itt-ott azért alakítottak a történeten. Aki számba venné a különbségeket, könnyedén megteheti, hiszen 2022. december 16-tól már otthoni képernyőkön is elérhető a film. A Sony Pictures által forgalmazott alkotás többek között a Magyar Telekom FilmPremier, a Vodafone Filmtár szolgáltatásában, valamint az Apple TV és a Google Play kínálatában is megtalálható. 

Tovább olvasom

Tegnap sikerült megnéznem a Top Gun: Maverick című filmet, amely az 1986-os remekmű folytatása. Természetesen a napokban újráztam az első részt is, hogy megbizonyosodjak arról, amit minden egyes alkalommal gondoltam: Tony Scott alkotása egy kultfilm, korának egyik legfontosabb alkotása, és egy világsztár születésének egyik fontos állomása. 

Tovább olvasom