Ralph Fiennes új filmje, John Preston azonos című regénye alapján, egy igaz történetet mesél el, egy el nem ismert tudósról és útjáról a halhatatlanok közé. A film mégis inkább szól az érzelmektől, amik közül a néző biztosan talál olyat, amivel azonosulhat.

Tovább olvasom

 

Helyek, ahol kézzel lehet tapintani a természetfeletti jelenlétet. Sokak nevében beszélhetek, amikor azt mondom, hogy imádjuk a hoteles horrorsztorikat. A tudat, hogy olyan helyen hajtod álomra a fejed, ahol korábban bármi történhetett anélkül, hogy valaha a tudomásodra jutna, már önmagában felborzolja a magamfajta horrorfanok lelkét. Nem véletlen, hogy az irodalomtörténet, illetve a film- és sorozatkultúra is bőven merít ebből a témakörből. A Netflix február 10-én megjelent, Tetthely: A Cecil Hotel című négyórás dokumentumfilm sorozatának középpontjában egy rejtélyes haláleset áll. Megnézed, mert vonzódsz ezekhez a történetekhez. Aztán rájössz, hogy ebben pont nincs semmi természetfeletti, és egy dokumentum sorozat esetében ez így van rendjén. 

Tovább olvasom

Január 22-től elérhető a Netflix kínálatában A fehér tigris című bűnügyi dráma. Indiai vagy indiai témájú filmekre jellemző lebilincselő, bölcselkedéssel gazdagított mesélő stílus keretében tolják a nyugati kultúrában szocializálódott néző arcába a modernkori rabszolgaság megaláztatásait. Az alkotás garantáltan megérint és elgondolkodtat. Saját élethelyzetünk is más fénybe kerül, és önkéntelenül hálát adunk sorsunkért. 

Tovább olvasom