A Cinemazing oldala teljes anyagi és politikai függetlenséget élvez.

Az oldal elsődleges célkitűzése, hogy az olvasói, követői magas színvonalú tartalomhoz jussanak, legyen az írott, audió vagy videó formájában. Az írások kizárólag a cikkírók, kritikusok véleményét tükrözik. Az írások minőségének eldöntése kizárólag a rovatvezetők és a főszerkesztő joga és felelőssége.

A szerkesztőség tagjai a filmeket saját költségen vagy sajtóvetítés keretein belül tekintik meg; fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy egyetlen hírért, kritikáért, ajánlóért vagy videóért sem jár ellenjuttatás. A Cinemazing oldal tartalmaira egyetlen külső tényezőnek sincs ráhatása. A streaming-szolgáltatáson keresztüli tartalmakat az írók saját előfizetésen keresztül tekintik meg, a pozitív vagy negatív csengésű tartalmakra egyetlen szolgáltatónak sincs beleszólása.

Amennyiben egy cikkíró vagy szerkesztőségi tag a Cinemazing oldalon kívül is gyárt tartalmat, ezek tartalma a Cinemazingtől függetlennek kezelendő, és nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét. Ebbe beleértendők a Facebook- és Instagram-oldalak, YouTube-csatornák, blogok, podcastek és egyéb szociális felületek is.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdése, észrevétele lenne, kérem írjon a főszerkesztőnek a selleizoltan@gmail.com e-mail-címen.