A Megvalósulatlan projektek cikksorozatban olyan alkotásokról olvashattok, melyek akár évtizedek után sem készültek el, mégis a tervezés olyan fázisában voltak, hogy akár koncepciós vázlatok, forgatókönyvek, interjúk segítségével rekonstruálható, hogy milyen lett volna, ha mégis sikerül bemutatni. Megannyi ilyen projektről tudunk, jegelésük oka pedig szerteágazó. Van, hogy a stúdió és az alkotók teljesen más koncepciót képzeltek el. Egyes esetekben az újratervezések során teljesen elveszik az eredeti elképzelés. De akad olyan példa is, mikor a kor, az alkalom nem teremtett lehetőséget.

Tovább olvasom

Érdekes párhuzam fedezhető fel a népmesék és a városi legendák között. Mindkettő a kortárs társadalmat aktuálisan foglalkoztató témákat dolgozza fel, a kimondatlan tudatalatti kérdésekre ad feszültségoldó válaszokat, vagy szolgál tanmeséül bizonyos morális felvetésekre. Orális műfajok, a szóbeli továbbadás tartja életben őket, egyszerre lehetnek hátborzongatóak, meghatóak, szólhatnak félelemről, fájdalomról, szerelemről, egy kívánságról, egy tanácsról.

Tovább olvasom

Az év egyik legparáztatósabb filmjeként igyekeztek felvezetni Az átok házát, ám a végeredmény inkább lett megosztó, mintsem egy igazán jó film. Ha viszont év végén mégis ez lesz az egyik legfélelmetesebb horror, akkor meglehetősen gyenge évet zárunk majd ezen a fronton.

Tovább olvasom

Érdekes, izgalmas és kellően aktuális, ráadásul a paródiába hajló fekete humort sem nélkülözi. Egy mondatban így lehetne összefoglalni a Vadászat című slashert, ami azért ennél lényegesen több gépelt karaktert érdemel.

Tovább olvasom