Új rovatunkban a sorozatok első részeiről, vagyis a pilotokról írunk egy rövid bejegyzést. Hogy tetszett a bevezető epizód, néznénk-e tovább, mit gondolunk. Mai Pilotfan-írásunk A Harag: Kezdetek című horrorral foglalkozik.

Tovább olvasom

Érdekes párhuzam fedezhető fel a népmesék és a városi legendák között. Mindkettő a kortárs társadalmat aktuálisan foglalkoztató témákat dolgozza fel, a kimondatlan tudatalatti kérdésekre ad feszültségoldó válaszokat, vagy szolgál tanmeséül bizonyos morális felvetésekre. Orális műfajok, a szóbeli továbbadás tartja életben őket, egyszerre lehetnek hátborzongatóak, meghatóak, szólhatnak félelemről, fájdalomról, szerelemről, egy kívánságról, egy tanácsról.

Tovább olvasom

Az év egyik legparáztatósabb filmjeként igyekeztek felvezetni Az átok házát, ám a végeredmény inkább lett megosztó, mintsem egy igazán jó film. Ha viszont év végén mégis ez lesz az egyik legfélelmetesebb horror, akkor meglehetősen gyenge évet zárunk majd ezen a fronton.

Tovább olvasom

Érdekes, izgalmas és kellően aktuális, ráadásul a paródiába hajló fekete humort sem nélkülözi. Egy mondatban így lehetne összefoglalni a Vadászat című slashert, ami azért ennél lényegesen több gépelt karaktert érdemel.

Tovább olvasom

A pénteken debütált  az Eli című horrorfilm, amely több egy ócska ijesztgetős filmnél. A Netflix egyik legjobb saját gyártású horrorfilmjét sikerült megalkotni. A műfaj rajongóinak kötelező darab.

Tovább olvasom