A Hogyan adjunk el drogokat a neten (villámgyorsan) egy német Netflix-produkció, saját gyártás, amelynek a második évada kedden került fel a streamingszolgáltató műsorába. Július 21-én volt a második évad premierje, amelyet nagyon vártam, hiszen az első évad is nagyon bejött. 

Azt vettem észre, hogy a sorozatot nem ismerik annyira, mint kellene, pedig nekünk már az első évad is bejött, és vártuk a folytatást. A történet ott folytatódik, ahol abbamaradt. A három fiatal, CEO Moritz, Lenny és Dan viszi tovább a drogbizniszt; nagyobb üzlet, nagyobb gondok, amelyhez természetesen nagyobb titkok is dukálnak. Ez így önmagában is elég lenne, de mivel hús-vér emberekről van szó a sorozatban, akik rossz döntéseket hoznak, a (nemzetközi) helyzet fokozódik. A sztoriról nem árulnék el semmi, mert nehéz róla spoilermentesen írni, de az látszik, hogy a forgatókönyvírók nem tétlenkedtek. 

 

Kifejezetten tetszik, amilyen irányt vett, vesz a széria a történetvezetést illetően; mindig tudtak meglepőt húzni a készítők, és ez nagyon kedvemre volt. Tele van az évad váratlan helyzettel, érdekes, új karakterekkel, és amit mindig megjegyzek ilyen esetben: örömteli, hogy a folytatásban mindenki maradt az elsőből. Ezen kívül – még ha felületesen is -, de fontos témákról is szó van, csakúgy, mint az első évadban. Többek között szóba kerülnek a különböző  drogok hatásai, kicsit többet megtudhatunk a bankrendszerről, és annak kiskapuiról, a darknet is téma marad természetesen. Mindezt olyan képi megvalósításban látjuk, amely egészen ritka sajnos manapság, de szerintem ez lesz a jövő. Már az előző évadban is jól bántak a vizuális megjelenésekkel, ezt most megfejelték. Egyszerűen cool az egész, és hamar természetesnek veszed mindezt.  Igazából minden üzenetváltás, minden, a szociális médiában történő mozgást mi is látunk a képernyőn, rendkívül profin megoldva. Az első részben van egy jelenet, amelyen órákig kacarásztam,  zseniális megoldás volt. (SPOILER: Moritz mesél, majd mintha vége lett volna a sorozatnak, és a képernyőn az a netflixes panel volt látható, mint amikor valóban véget ér egy sorozat, és ajánlja a következőt. SPOILER VÉGE) 

A színészekről már az első évad kapcsán is írtam, hogy nekem túlságosan szürkék, nem igazán tudtam nekik szorítani. A folytatásban kiderült azonban, hogy ez szándékos húzás, ugyanis a visszaemlékezésekben például Moritz egy teljesen másnak tűnő karaktert mutat, amely valószínűleg a folyamat vége. Azért azt le kell szögezni: a színészek ettől függetlenül profik, a karakterek lettek számomra túl antipatikusak. 

Az évad végén – csak úgy, mint az első évadban – az utolsó részben kapunk megint egy gyomrost, amire talán nem számíthatunk, és ami kicsit visszazökkent a valóságba: a drogüzlet nem annyira szórakoztató, hanem nagyon is komoly dolog. Ezt néha hajlamosak vagyunk elfelejteni, mivel a kisebb dolgokkal vagyunk elfoglalva. Egyébként kevesen tudják, de a sorozat valós alapokon alapul. 2015-ben valóban volt egy német fiatal, aki az ország leghírhedtebb drogkereskedőjének tartottak. Közel egy tonna kábítószert adott el, és több millió dolláros kereskedelmet bonyolított a szobájából. 

A Hogyan adjunk el drogokat a neten (villámgyorsan) második évada tökéletes szórakozás, főleg a témát kedvelőknek, ráadásul a formátumát a darálásra találták ki: hat rész, mindegyike bő félórás, egy este alatt megnézhető.

A harmadik évadot a Netflix nem jelentette be hivatalosan, de meglepetés lenne, ha nem folytatódna a tini drogkereskedők története. 

A trailer:

870 megtekintés.

Megosztás:

1 comments

    XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>