Joe Goldberg végre visszatért, és ennek nagyon örülünk. Kicsit féltem a harmadik évadtól; hogy meg tud-e újulni, vagy az első két évad varázsából táplálkozik csupán, de szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy felejthetetlenre sikeredett. 

Ahhoz persze, hogy felejthetetlen legyen Joe Goldberg legújabb kalandja, vagyis az új évad, ahhoz sok vérnek víznek kellett lefolynia a Dunán. Filmünk hőse (?) házas, apuka, megpróbál tökéletesen beilleszkedni egy kisváros életébe, valamint jó családfőnek lenni, ami nem egyszerű, ha az ember egyébként szociopata. A harmadik évadban Joe Goldberg legfontosabb motivációja, hogy jobb emberré váljon, mindezt fia, Henry érdekében tenné. Nem nagy spoiler, hogy ez csak ideig-óráig sikerül. Ráadásul az első két évad alapján várható volt, hogy Joe nem tud teljesen megváltozni; ha feltűnik egy újabb, tökéletesnek tűnő nő, akkor a rajongása bonyodalmakat okozhat. 

Rendkívül tetszett, hogy a készítők, Sera Gamble és Greg Berlanti több, igen fontos témát is érintettek. A házassági problémák, illetve a házassági tanácsadás adta magát, de az influenszer élettel, az anyasággal, a párcserés akciók problémakörével is foglalkoztak. 

Ezen kívül jelen volt a koronavírus is a sorozatban, vagyis hogy pontosítsuk az oltások fontossága, illetve az oltásellenesség.

A készítők most mentek talán legmélyebbre, ami a szociopatizmus kialakulását illeti. A fiatal Joeról való visszaemlékezések nagyon fontos motivációkra mutatnak rá, illetve a személyisége kialakulásának szempontjából hasznos információk birtokába juthatunk általuk. Szociopatának nem születik az ember, hanem azzá válik, ezt a folyamatot is próbálja megmutatni az új évad.

Penn Badgley ismét tökéletes, komolyan, mintha ezt a szerepet, Joe karakterét egyenesen rászabták volna. Az előző évadban nekem a feleségét játszó Victoria Pedretti nem tűnt ennyire félelmetesen jónak, de a harmadik évadban tündököl a szerepében, egyszerűen az embert kirázza a rideg, számító hűvösségétől. Rengeteg felejthetetlen jelenet vagy monológ fűződik a nevéhez.

Mivel új évadról beszélünk, így természetesen vannak új karakterek, a nyugodt kisváros gazdag, felszínes lakói jól eltaláltak, és megfelelően idegesítőek. Sherry és Cary, vagyis Conradék halálát vizionáltam a sorozat elején a leggyorsabbra, de az igazság, hogy így utólag azt érzem, kár lett volna értük. 

A szomszéd srácot játszó Theo, vagyis Dylan Arnnold is meggyőző. Ő a valóságban 27 éves, de a Netflix, középiskolás tinédzserekre való kondicionálása miatt simán elhisszük, hogy fiatalabb. Konkrétan 19 éves srácot alakít. 

Az új szereplők legfontosabbika ismét A NŐ, vagyis Joe Goldberg vágyakozásának tárgya. Szerintem telitalálat volt Tati Gabrielle választása a szerepre. A 25 éves színésznőt a Sabrinából és Visszatérőkből ismerhetjük főleg, de a Tom Holland fémjelezte Unchartedben is szerepet kapott. Elbűvölő, kedves, összetört, meggyötört és szexi egyben. 

Mindent összevetve a You harmadik évada kiválóra sikeredett, minden percét élveztem, remekül szórakoztam mindvégig. Talán a 10 rész kicsit sok, szerintem a dinamika szempontjából elég lett volna, ha az évad 8 részes, de üsse kő. 

A Netflix hivatalosan bejelentette, hogy legy negyedik évad, én pedig tűkön ülve várom. 

Szerintem: 9/10. Nektek hogy tetszett?

A sorozat előzetese: 

1294 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>