A Dark nem egyszerű sorozat, szinte lehetetlen egy írásban beszélni róla, annyira sok benne a szereplő és az idősík. A második évad előtt összegyűjtöttünk öt fontos információt, amely hasznos lehet a folytatás előtt. Az írás spoileres!

Eddig két írásban foglalkoztunk a Dark sorozattal (itt és itt). Ez a cikk most összefoglalja a legfontosabb emlékeztető tudnivalókat a második évad előtt. Természetesen az írás spoileres, ezért csak akkor olvass tovább, ha már láttad a zseniális széria első évadját. 

1. Windenben gyerekek tűnnek el, és ezért az időutazó Noah a felelős. 

Noah+und+verschwundene+Kinder

Noah az egyik legtitokzatosabb karakter az első évadban. Nem tudjuk honnan jött, és hogy mit akar. Nem ismertek a motivációi. Annyit tudunk biztosra, hogy probléma nélkül képes az időben utazni, ebben a témában többet tud bárkinél. Gyerekeket rabol el, és időutazási kísérleteket végez velük. Ebben segítségére van Helge Doppler, akit a 2019-ből 1953-ba visszautazott Ulrich Nielsen meg akart ölni. 

2019-ben Bartosz Tiedemannak tesz egy ajánlatot, amit a fiú elfogad, de nem tudjuk, mi is állt a “szerződésben”. Itt van egy elméletem, ami csak egy halk kérdés lenne: lehet, hogy Bartosz az Noha?

2. A titokzatos idegen nem más, mint Jonas maga

dark+jonas+mal+zwei

Az első évadban Noah mellett szerepel egy másik rejtélyes idegen, a csuklyás ember. Az évad végén megtudjuk, hogy ez a férfi Jonas idősebb verziója, aki a jövőből érkezett. A sárga esőkabátos fiú 1986-ba és 2052-be utazott az időben, 2019-ből. 

Jonasnak két célja van: egyrészt megpróbálja elérni, hogy minden úgy maradjon, ahogy megtörtént; hogy Mikkel 1986-ban éljen tovább, és hogy így ezzel saját apukája lehessen, tehát létezhessen. Másrészt el szeretné pusztítani az időhurkot. Az első évad végén az időgépet a windeni barlangban aktiválja, így a fiatal Jonas a jövőben köt ki. 

3. A Darkban két időutazási lehetőség van

Zeitreise+Dark

Az első évadban megtudjuk, hogy két lehetőség van az időutazásra: a windeni barlangon keresztül és az időgéppel. Azt nem tudjuk, hogy a barlangban ki építette az átjárót, hogy kinek köszönhetően van ott. Az időgépet az órásmester H. G. Tannhaus készítette, Ulrich Nielsen mobiltelefonjának is köszönhetően. 

Az első évad 2019. június 21-én kezdődik, érdekes egybeesés, hogy ez a második évad premierdátuma is egyben. A sorozat 1986-ban és 1953-ban is játszódik. Miután Jonas a barlangban kapcsolja be az időgépet, előre megy az időben, 2052-be, ahol egy poszt-apokaliptikus Windenben találja magát. 

Idősíkok a Darkban:

1. 2019 (“jelen”)

2. 1986 (Mikkel ide érkezik 2019-ből, és így lesz Jonas apja)

3. 1953 (Ulrich ide érkezik 2019-ből, hogy aztán megpróbálja megölni Helgét, hogy a férfi ne rabolhasson és ölhessen több gyereket)

4. 2052 (Jonas ide érkezik, ez az első évad zárójelenete)

4. Négy család játszik központi szerepet a sorozatban, akik szoros összefüggésben vannak egymással. 

 

Alle+Familien

A Doppler-család

A Nielsen-család

A Tiedemann-család

A Kahnwald-család

Az első nagy felismerés a Dark első évadában, hogy a fiatal Mikkel Nielsen az tulajdonképpen Jonas apukája. 1986-ban marad, Michael Kahnwald válik belőle. 

A rengeteg szereplő és családfa ellenére is vannak kérdések, amelyekre nem kaptunk még kielégítő választ. Ezekre a második és harmadik évad adhat választ. 

Kik a szülei a rendőrnő Charlotte Dopplernek? 

Ki az édesapja Regina Tiedemannak?

Ki az apja Anges fiána, Tronténak?

És persze az is fontos kérdés: miért lett öngyilkos Jonas apja, Mikkel/Michael

5. Windent senki sem hagyja el

image-1439743-galleryV9-naww-1439743

Észrevettétek már, hogy bár Windenben mindig érkeztek emberek (1953-ban Agnes vagy 1986-ban Aleksander), de onnan senki sem költözött el? Senki nem hagyta el a kisvárost, pedig többen is tervezték. Van erre teóriátok?

A második évad trailere:

Forrás és képek: movepilot.de

1430 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>