A Stranger Things hatalmas sikert aratott, így jöhetett a folytatás.

A Duffer-fivérek által írt és rendezett sorozat olyan népszerű lett, hogy erre szerintem maguk a készítők sem gondoltak. Mint minden jó széria, így a Stranger Things is megkapta a zöld utat a második évadhoz. Tudjuk jól, mennyi veszélyt rejt minden folytatás, főleg ha az eredeti alap ennyire ütős volt, de szerencsére a Netflix tartani tudta az első évad minőségét is. 

wl4g9nk16af01

A történet ott folytatódik, ahol az első évad abbamaradt. Eleven nélkül élik életüket a srácok, ez főleg Mikenak okoz problémát. Bár látszólag Will meggyógyul, egyre gyakrabban és jobban szenved az ijesztő látomásoktól. Hamar kiderül, hogy Eleven nem tudta rendesen becsukni azt a bizonyos kaput, és a gonosz ott figyel mindenhol.

maxresdefault-4Új karakterek is csatlakoznak Hawkins életébe. Maxine és Billy testvérek, előbbi a csapat tagja és néhány bonyodalom okozója lesz. Rajtuk kívül kap a második évad egy nagy kedvencet, hiszen Joyce Bryers párjának szerepét nem másra bízták, mint Sean Austinra, vagyis “Csavardi Samura”. A karaktere üde színfoltja ennek a nyomasztó világnak. 

Ugyanis a Stranger Things második évadja talán sötétebb tónusú, mint az első, az az érzésünk van, hogy a gonosz tényleg mindenhol ott van, és bárkit beszippanthat. Ebben nagy “segítség” Will, akiről kiderül, hogy rendkívül tehetséges színész. A gyerekek közül a legjobb, szerintem, persze Elevent kivéve, ő más dimenzió. 

wv_publicity_post_launch_still_6.000001-h_2017A forgatókönyvírók egyébként ismét jó munkát végeztek, minden karakter a helyén van, mindegyik szereplő története érdekes, legyen szó Dustinról vagy Steve-ről vagy bárkiről. Nekem nagyon tetszett, hogy Elevent kivették a bandából; kockázatos és bátor lépés volt, de bejött: ő és Hopper kapcsolata nagy pluszt adnak a szériához.

Míg első évad kulcsszava a barátság volt, addig a másodikénak inkább már a szerelem felelne meg. Szinte nincs olyan szereplője a második évadnak, aki ne keveredne valamiféle szerelmi bonyodalomba. Mike és Eleven gyerekrománca adott, de mellettük ott van a Lucas-Max-Dustin, a Nancy-Steve-Jonathan és a Bob-Joyce szerelmi szál, amelyhez még Hopper is kicsit hozzátartozik. 

000249616
Stranger Things (2017) Season 2, Episode TK Left to right, Gaten Matarazzo as Dustin Henderson, Finn Wolfhard as Mike Wheeler, Caleb McLaughlin as Lucas Sinclair, Noah Schnapp as Will Byers

A második évad kilenc részes, az első nyolcához képest, és pont ez az egy rész, ami megosztja a nézőket. A Duffer-fivérek húztak egy váratlant, és csináltak egy külön részt Elevennek, egy olyan helyen, amely teljesen idegen nem csak a szereplőknek, de a https---blogs-images.forbes.com-insertcoin-files-2017-10-stranger-things-newsorozat hangulatához sem nagyon illik. Én kibírtam volna a hetedik rész nélkül, de abban egyet kell értenem, hogy Eleven fejlődéséhez szükség volt erre. Valószínű, hogy visszaköszön még ez a rész, hiszen itt említik meg, hogy lehetséges, hogy Dr. Brenner életben van még. 

Ezen kívül azonban a második évad hozza azt, amit az első tudott. Annyi a különbség természetesen, hogy nem sok minden új, hiszen a karakterek többségét már ismertük, a sorozat hangulata is megfogott már minket egyszer, valamint a misztikum egy részét is láttuk már. A Stranger Things első évada nagyon magasra tette a lécet, és a második évad átvitte azt, igaz, rezgett a léc.  Továbbra is elképesztőek a karakterek, a sztori, hangulat, rejtély; a horror- és drámai elemek tökéletes egyvelege ötvözi a folytatást is. Ehhez még adalékként még több 80-as évekbeli utalást kapunk, a Terminatortól a Szellemirtókig. Minden egyes megnézés után új utalást, “easter egget” találunk, felsorolni sem lehet, mennyi zseniális hivatkozás van erre az egyébként is nosztalgikus korszakra. 

A Stranger Things második évada rengeteg kérdést nyitva hagy, így már tűkön ülve várjuk a harmadikat. Július 4! Gyere már!

2feab0a1-fd0e-4771-8b2b-7253b1b31709

 

A Stranger Things második évadja is remek zenékkel bír:

A második évad trailere:

405 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>