A Stranger Things hatalmas sikert aratott, így jöhetett a folytatás.

A Duffer-fivérek által írt és rendezett sorozat olyan népszerű lett, hogy erre szerintem maguk a készítők sem gondoltak. Mint minden jó széria, így a Stranger Things is megkapta a zöld utat a második évadhoz. Tudjuk jól, mennyi veszélyt rejt minden folytatás, főleg ha az eredeti alap ennyire ütős volt, de szerencsére a Netflix tartani tudta az első évad minőségét is. 

wl4g9nk16af01

A történet ott folytatódik, ahol az első évad abbamaradt. Eleven nélkül élik életüket a srácok, ez főleg Mikenak okoz problémát. Bár látszólag Will meggyógyul, egyre gyakrabban és jobban szenved az ijesztő látomásoktól. Hamar kiderül, hogy Eleven nem tudta rendesen becsukni azt a bizonyos kaput, és a gonosz ott figyel mindenhol.

maxresdefault-4Új karakterek is csatlakoznak Hawkins életébe. Maxine és Billy testvérek, előbbi a csapat tagja és néhány bonyodalom okozója lesz. Rajtuk kívül kap a második évad egy nagy kedvencet, hiszen Joyce Bryers párjának szerepét nem másra bízták, mint Sean Austinra, vagyis “Csavardi Samura”. A karaktere üde színfoltja ennek a nyomasztó világnak. 

Ugyanis a Stranger Things második évadja talán sötétebb tónusú, mint az első, az az érzésünk van, hogy a gonosz tényleg mindenhol ott van, és bárkit beszippanthat. Ebben nagy “segítség” Will, akiről kiderül, hogy rendkívül tehetséges színész. A gyerekek közül a legjobb, szerintem, persze Elevent kivéve, ő más dimenzió. 

A forgatókönyvírók egyébként ismét jó munkát végeztek, minden karakter a helyén van, mindegyik szereplő története érdekes, legyen szó Dustinról vagy Steve-ről vagy bárkiről. Nekem nagyon tetszett, hogy Elevent kivették a bandából; kockázatos és bátor lépés volt, de bejött: ő és Hopper kapcsolata nagy pluszt adnak a szériához.

Míg első évad kulcsszava a barátság volt, addig a másodikénak inkább már a szerelem felelne meg. Szinte nincs olyan szereplője a második évadnak, aki ne keveredne valamiféle szerelmi bonyodalomba. Mike és Eleven gyerekrománca adott, de mellettük ott van a Lucas-Max-Dustin, a Nancy-Steve-Jonathan és a Bob-Joyce szerelmi szál, amelyhez még Hopper is kicsit hozzátartozik. 

A második évad kilenc részes, az első nyolcához képest, és pont ez az egy rész, ami megosztja a nézőket. A Duffer-fivérek húztak egy váratlant, és csináltak egy külön részt Elevennek, egy olyan helyen, amely teljesen idegen nem csak a szereplőknek, de a https---blogs-images.forbes.com-insertcoin-files-2017-10-stranger-things-newsorozat hangulatához sem nagyon illik. Én kibírtam volna a hetedik rész nélkül, de abban egyet kell értenem, hogy Eleven fejlődéséhez szükség volt erre. Valószínű, hogy visszaköszön még ez a rész, hiszen itt említik meg, hogy lehetséges, hogy Dr. Brenner életben van még. 

Ezen kívül azonban a második évad hozza azt, amit az első tudott. Annyi a különbség természetesen, hogy nem sok minden új, hiszen a karakterek többségét már ismertük, a sorozat hangulata is megfogott már minket egyszer, valamint a misztikum egy részét is láttuk már. A Stranger Things első évada nagyon magasra tette a lécet, és a második évad átvitte azt, igaz, rezgett a léc.  Továbbra is elképesztőek a karakterek, a sztori, hangulat, rejtély; a horror- és drámai elemek tökéletes egyvelege ötvözi a folytatást is. Ehhez még adalékként még több 80-as évekbeli utalást kapunk, a Terminatortól a Szellemirtókig. Minden egyes megnézés után új utalást, “easter egget” találunk, felsorolni sem lehet, mennyi zseniális hivatkozás van erre az egyébként is nosztalgikus korszakra. 

A Stranger Things második évada rengeteg kérdést nyitva hagy, így már tűkön ülve várjuk a harmadikat. Július 4! Gyere már!

2feab0a1-fd0e-4771-8b2b-7253b1b31709

 

A Stranger Things második évadja is remek zenékkel bír:

 

Képek forrása: NETFLIX

A második évad trailere:

1171 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

    XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>