Nemrég jelent meg a 365 nap harmadik része, amelyről itt írtam. A lezárás nem volt egyértelmű, és rengeteg rajongót foglalkoztat a gondolat, hogy vajon lesz-e negyedik rész. 

Az alapként szolgáló könvvek írója, Blanka Lipinska eredetileg trilógiát írt, a Netflix ezeket dolgozta fel. Ha csak ezt nézzük, akkor valószínű, hogy nem lesz több rész. 

Aki olvasta a könyveket – és ezen cikk írója nem tartozik közéjük -, tudják, hogy az utolsó rész nagyon eltér a leírtaktól. Nem teljesen egyértelmű, mi lesz Massimo, Laura és Nacho sorsa. 

A Netflix nem nyilatkozott az ügyben, ez persze nem azt jelenti, hogy nem lesz folytatás, hanem csak azt, hogy egyelőre még csak készülőben sincs. 

A franchise kezdettől fogva ellentmondásos és kritikailag is elítélt volt, így a Netflixet nem feltétlenül motiválja a folytatás elkészítése. Persze hogy szakmailag és etikailag is hulladék a film, nem azt jelenti, hogy nem volt népszerű, és az elképesztő nézői adatok megváltoztathatják a készítők, illetve főleg a Netflix véleményét. A fáma szerint a második és harmadik rész is csak azért készült el, mert az első elképesztő népszerű volt, értsd: rengetegen nézték meg. Egyébként gazdaságilag szerintem megérné megcsinálni. Nincsenek speciális effektek, néhány szép helyszín és szoftornó az egész, egészen biztosan nem rúgnak magasra a gyártási költségek, ennek fejében viszont milliók néznék még. Vagy azért, mert rajongók, vagy azért, hogy kritizálhassák. 

Aki szereti a 365 nap sorozatot, nem tehet mást, mint hogy megnézi újra és újra a filmet. Ezzel protestálva a folytatás mellett. Figyelem, vagyis inkább tipp: ez a módszer kínzásra is tökéletes. 

Sokat mondó, hogy a könyveket író Blanka Lipinska a Today-nak azt nyilatkozta, hogy nem áll készen, hogy búcsút mondjon Massimonak, és szeretne egy új történetet elmesélni. Ezúttal azonban az olasz csődör szemszögéből. 

Ha lesz folytatás, akkor valószínűleg Massimo nézőpontjából mesélik el a készítők a történetet. Bármit is jelentsen az. 

Az írónő azt is mondta, hogy új projekten is dolgozik, amelynek középpontjában a bosszú áll. 

Ti folytatnátok? Miért nem?

 

Borítókép: TMDB

Kép: Netflix Daily Updates

35193 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

    XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>