Így folytatódhat a nagy port kavaró film.

A Netflix lengyel produkciója, a 365 nap nagyon rövid idő alatt beszédtéma lett világszerte. A botrányfilm nagyon megosztja a közönséget, vagy szeretik, vagy utálják, középút szinte nincs. A Massimo és Laura “szerelmét” bemutató tartalomról hosszasan írtunk itt. Véleményünk szerint veszélyes, és torz képet mutat a férfi-nő kapcsolatról, valamint egészen egyszerűen borzasztóan silány produkció,. Ez nem csupán szerintünk van így: IMDb-n jelenleg 3,5 ponton áll, és egyre csak csökken. Ha így folytatja, hamar eléri a Sharknado – A cápavihar című műremeket (3,3). 

 

 

Azt tudjuk, hogy vannak olyanok, akiknek tetszik a film, ezért ebben az írásban nekik próbáltunk kedveskedni. Mivel a lezárást mi magunk is furcsának találtuk, ezért utánaolvastunk a dolgoknak. Figyelem, spoileres írás következik. Ha nem láttad a a filmet, és valamilyen oknál fogva tervezed a megtekintését, akkor ne olvass tovább.

A kialakult idillt megzavarja az az információ, hogy Massimóék értesülnek arról, hogy Laura élete veszélyben van. A férfi mindent megpróbál, hogy elérje áldozatát kedvesét, de minden hiábavaló. A nő autója bemegy egy alagútba, és sohasem jön ki onnan. 

Persze ez koránt sincs így. Bianka Lipinska, a film alapjául szolgáló könyv szerzője ugyanis trilógiát írt. Ezek a következő címekkel rendelkeznek: 365 nap, Az a nap és 365 további nap (németről fordítva, a szerk.)

A második rész felfedi, mi történt Laurával. A nő nem halt az alagútban, hanem elrabolja egy másik maffiózó. Természetesen ezt Massimo nem hagyja annyiban, és minden eszközt bevet, hogy megtalálja szerelmét. A regényben legalábbis ez a sztori, nem tudni, hogy a Netflix folytatja-e a botrányai ellenére sikeres filmet, és ha igen, hű marad-e az alapanyaghoz. 

 

 

A streaming-szolgáltató nem rendelte még be a folytatást, de nagy meglepetés lenne, ha nem lenne második és harmadik rész. Három oka is van, miért valószínű, hogy a Netflix zöld utat ad :  

  • Van két további könyv. Tehát az alapanyag adott, készen van; nem kell új történetet kigondolni.
  • A produkció rendkívül népszerű. A botrányfilm titulus megtette hatását, és azok is megnézték, akiket egyébként nem is annyira érdekelt. Több országban volt a nézettségi toplista élén. 
  • A filmvégi cliffhanger ordít a folytatásért. Ha nem lenne tervben, akkor máshogy zárták volna le a 365 nap végét.

A folytatásra elég jó esély van. Neked hogy tetszett a film? Megnéznéd a további részeket?

 

 

 

176029 megtekintés.

Megosztás:

3 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>