A Netflix futószalagon gyártja a sorozatokat és a filmeket, és sajnos utóbbiak esetében inkább a mennyiség mint a minőség volt jellemző, ugyanis filmek terén nem voltunk elkényeztetve. Szerencsére a Fractured című thriller kilóg a sorból. A végletekig izgalmas, agyalós filmet kapunk, mindezt tökéletes körítésben. 

MV5BZTE0MWE4NzMtMzc4Ny00NWE4LTg2OTQtZmIyNDdhZjdiZmJhXkEyXkFqcGdeQXVyMzY0MTE3NzU@._V1_Ray Monroe feleségével és tüneményes kislányával egy autóban utaznak hálaadáskor, de út közben a kislány balesetet szenved: egy építkezésen, beleesik egy gödörbe. Az aggódó apa azonnal a kórházba siet, hogy gyermeke orvosi ellátáshoz jusson. Az orvos azt tanácsolja, hogy belső vérzés veszélye miatt alaposabban vizsgálják meg Perit. Ray a váróban arra eszmél, hogy már rég készen kellene lenniük, a felesége és lánya keresésére indul, hogy továbbmehessenek, de nem találja őket. Ahogy telik-múlik az idő, érdekes dolgokat tapasztal, és rájön, hogy csak maga járhat utána családja eltűnésének. 

A Rayt megformáló Sam Worthington ismertebb arc, hiszen ő az “avataros” srác, a folytatásokban is fontos szerepet kap, ezen kívül szerepelt például a nem annyira jól sikerült Terminator folytatásban. Úgy gondolom, most élete egyik legjobb szerepét alakítja. Az őrület határán levő apukát játssza, akinél nem tudni, hogy azért viselkedik így, mert eltűnt a családja, vagy mert azt gondolja, hogy eltűnik a családja. 

 

Brad Anderson, a Fractured rendezője már A gépésszel bebizonyította, hogy tud nyomasztó atmoszférát teremteni, véleményen szerint az minden idők egyik legjobb thrillere, amihez természetesen Christian Bale fogyása és zsenialitása is rányomta a bélyegét. A forgatókönyvet Alan B. McElroy jegyzi, a történet mindig tartogat meglepetést, és szinte minden percben változik az álláspontunk az egész szituációval kapcsolatban. Az a durva az egészben, ha nincs az utolsó pár jelenetsor, akkor nem tudnánk eldönteni, hogy mi is az igazság valójában. (Szerintem jobb lett volna nyitva hagyni egyébként)

Összességében a Fractured egy korrekt kis thriller lett, kiváló rendezéssel, zenével (amely egyébként teljesen a Gépészre hajaz), színészekkel és történetvezetéssel. A Netflix egyik legjobb saját mozijáról van szó, persze a streamingszolgáltató nem helyezte eddig túl magasra a lécet, ami a filmeket illeti. 

A Fractured kellemes szórakozást nyújt, úgyhogy megtekintését minden műfajkedvelőnek ajánljuk!

1452 megtekintés.

Megosztás:

1 comments

  1. Nekem ez volt az első Netflix produkció amit láttam, és azt kell mondjam, hogy tényleg jó. Sam Worthington játéka kellemes meglepetés volt, és a film szerkezete is stabil lábakon áll, ügyes rendezés. A folyamatosan fenntartott feszültség végigkíséri a filmet egy percre sem „ül le” és abban is egyetértek hogy talán jobb lett volna a végét nyitva hagyni, de összességében nagyon jó kis film lett.

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>