Pénteken érkezett a Netflix új, saját gyártású filmje, az Éjszaka meglepetésekkel. A színészgárdára nem lehet panasz, a film mégis hagy némi kívánnivalót maga után.

Előre bocsátom, hogy valószínűleg ismét nem én voltam a Netflix célcsoportja, amikor megálmodták az Éjszaka meglepetésekkel című családi vígjátékot. Ettől függetlenül nem egy olyan családi- vagy gyerek filmet, sőt animációs produkciót láttam, ahol szintén nem voltam a “piac”, mégis nagyon jól szórakoztam. Most csak kínlódás volt a szűk kétórás film megnézése. 

A hivatalos leírás szerint: A barátaikkal töltött vidám ott alvós hétvégén két testvér rájön, hogy a látszólag normális életet élő anyukájuk, Margot (Malin Akerman) egykor nagystílű tolvaj volt, aki most a tanúvédelmi program védelme alatt áll. Amikor anyjukat az apjukkal (Ken Marino) együtt elrabolják és arra kényszerítik, hogy Margot egykori szerelmének (Joe Manganiello) még egy utolsó munkát hajtsanak végre, a két testvérnek össze kell fogni, hogy egyetlen akciódús és felejthetetlen éjszaka alatt megmentsék szüleiket. 

A történet remek alapszituáció lehetne, láthattunk már kiváló akció-vígjátékot a témában. Az Utánunk a tűzözön című moziban Geena Davisről derül ki, hogy bár rendes háziasszony, korábban csúnya dolgokat tett. Azt a filmet mindenkinek ajánlom egyébként. Samuel L. Jackson félelmetesen jó benne. 

Na, de itt van nekünk az Éjszaka meglepetésekkel című film, amely tökéletesen illik a Netflix-produkciók egyszer (talán) nézhető, teljesen átlagos halmazába. Pedig a történettel nincs gond – ne feledjük, hogy gyerekfilmről van szó! -, a színészek is igyekeznek, kapunk több ismert arcot is, de az egész film alatt kínosan feszengtem a kanapén, és azt vártam, mikor lesz vége. Ugyanis a filmre a legjobb szó talán, hogy bugyuta. Rengeteg logikátlan döntés, idegesítő karakter, ezerszer látott klisé jellemzi a filmet, és tökéletesen tudjuk, hogy mi lesz a vége. Az apa karakterét megformáló Ken Marino számomra minden idők egyik legrosszabbja, rendkívül idegesítő pasast játszik, olyat, amilyen egyébként szerintem – remélem – a való világban nem létezik. 

A mozit a Tökéletes hang 3-at jegyző Trish Sie rendezi, a szülőket ismertebb színészek alakítják. Az anyát Malin Akerman játssza, aki a 2009-es Watchmen: Az őrzőkből lehet ismerős, és itt van a régi szerelem, Joe Manganiello aki a Magic Mike-ban és a True Bloodban is szerepelt. 

A film mégis talán Sadie Stanleyről szól. Ő fiatal kora ellenére elég meggyőzően alakít, igaz, nem kezdő színészről van szó persze. Legutóbb egy másik Netflix-produkcióban, a komolyabb hangvételű Dead to Me-ben (Halott vagy) láthattuk. A 18 éves lány előtt szép jövő lehet még Hollywoodban. A többi gyerekkarakter rendkívül erőltetett volt, valóban kínosan éreztem magam néhány jelenetük után.

A film szerintem nem sikerült jól, számomra sajnos felejtős, tényleg érdekelne, hogy például egy gyereknek hogy tetszik ez a mozi. Hogy csak én látom ilyen szigorúan, vagy azért a fiatalabb generációnak még a teljesen élvezhető kategória? Kérlek titeket, írjátok meg a véleményetek a filmmel kapcsolatban, tényleg kíváncsi vagyok rá.

 

 

 

 

 

 

Íme az előzetes (amiből következtethetünk a film minőségére):

1285 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

    XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>