Új rovatunkban a sorozatok első részeiről, vagyis a pilotokról írunk egy rövid bejegyzést. Hogy tetszett a bevezető, néznénk-e tovább, mit gondolunk. Mai Pilotfan írásunk az első belga Netflix-produkció, vagyis az Into the Night. 

Nem láttam a széria előzetesét, “csupán” minden fórumon jót olvastam az Érkezés a sötétségbe nevet viselő sorozatról, ezért úgy döntöttem, hogy belekezdek. Nem bántam meg!

A Netflix saját gyártású sorozata Jacek Dukaj: The Old Axolotl című regényén alapul. Imádom, amikor egy ötlet egyedi és magával ragadó, és ez az Into the Night esetében tökéletesen igaz volt. Sokszor látunk rég lerágott csontokat, ezerszer ismételt frázisokat, de ez a sorozat teljesen páratlan, legalábbis számomra. 

Az alaptörténet szerint valami baj van a Nappal: ahol felbukkan, mindenki meghal. Egy férfi erről tudomást szerez, és eltérít egy repülőgépet, hogy a Nap felől mindig nyugatra tartva elkerüljék a halált. Az utasok teljesen különbözőek, és természetesen nem hiszik el rögtön az egészet. Ez az alapszituáció, amellyel engem azonnal megvettek. 

Már az első részben jelen vannak a konfliktusforrások, amelyek valószínűleg később fognak kibontakozni. Mindegyik utas más-más veszélyt rejt magában, és már a pilotban látszik, hogy a karakterek nem esetlegesek, nem egydimenziósak. Mindegyiknek komoly háttere van, amelyet az első részben csak meglebegtetnek. 

A pilot teljesen behúzott, hiszen ilyen esetekben az ember szívesen eljátszik a gondolattal: mit tenne ilyen helyzetben? Hiszen a család, a szeretteink mind veszélyben vannak, ha meg nem haltak a Nap furcsa sugárzásának következtében. Nagyon tetszett, hogy már az első részben is úgy cselekednek a szereplők, olyan döntéseket hoznak az utasok, amellyel egyet lehet érteni, nincsenek logikátlan reakciók. 

Hogy milyen a folytatás, azt nem tudom, de biztos vagyok benne, hogy azonnal látni akarom mind a hat részt. Az epizódok egyébként 37 percesek, így hamar darálható a sorozat. Meleg szívvel ajánlom, aki szereti a dráma műfaját. Szerintem érdemes belekezdeni. Akár ma este is: Into the Night!

Az Into the Night a Netflix műsortárában található. Magyar szinkron nincs hozzá, feliratosan nézhető

 

A sorozat trailere:

4894 megtekintés.

Megosztás:

3 comments

  1. Szuper Kornél

    Pilot (már ha egy komplett minisorozat első része nevezhető annak) fasza 😀 Mehet a második rész!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>