Új rovatunkban a sorozatok első részeiről, vagyis a pilotokról írunk egy rövid bejegyzést. Hogy tetszett a bevezető epizód, néznénk-e tovább, mit gondolunk. Mai Pilotfan-írásunk A Harag: Kezdetek című horrorral foglalkozik.

 

A horrort kedvelőknek nem kell bemutatni Takashi Shimizu klasszikusát, A harag című filmet, amelyet még 2002-ben rendezett a legendás direktor. Az erdetileg Ju-On névre keresztelt alkotás több folytatást és remake-et is megihletett; természetesen nem kellett sokat várni, hogy Hollywood is felfigyeljen a mozira. Sarah Michelle Gellar főszereplésével, de már Átok néven ismerhette meg igazán a nagyközönség. 

A Netflix felkarolta a projektet, és egy hat részből álló sorozatot készített a horror szerelmeseinek. Mi megnéztük az első részt, vagyis a pilotot, és azt kell mondjuk, ígéretesnek tűnik a széria. 

Miről is szólnak a Harag-filmek?

A helyszín – csakúgy mint az eredeti műben – Japán; adott egy teljesen átlagosnak tűnő ház, ahol azonban valamikor szörnyű dolgok történtek. Ezért viszont az új lakók fizetnek, akik mit sem sejtve költöztek be egy jobb élet reményében. Természetfeletti erők, ijesztő történések, rémült emberek, mindez feszült légkörbe mártva, ez a Harag. 

A Netflixen ma, vagyis július 3-án érkezett a Jo-On: Origins, amely az eredeti mű továbbgondolása. Nem szeretnék spoilerezni, ezért csak annyit mondanék, hogy több szálon fut a történet, és egy olyan cliffhangerrel ér véget az első fél óra, amely után ismét elgondolkodhatunk, hogy nem az ember-e a legfélelmetesebb szörnyeteg? 

 

Érződik, hogy nem akarták elsietni a történetet, és hogy van potenciál a szériában. A horrorok esetén talán szokatlanul hosszú a bevezetés, de ebben megismerkedhetünk a szereplőkkel, illetve az ő helyzetükkel, és számomra mindig örömteli, ha nem csak az ijesztgetés a fő műsorszám, hanem van “lelke” egy horrorsorozatnak. Az első részben még nem kell nagyon a szívünkhöz kapni, de ez teljesen rendben van így.

Nekem nagyon bejött a felütés, és érdekel a folytatás, így egészen biztosan megnézem az egész sorozatot; akkor lesz róla évadkritika is. Addig viszont azt ajánlom minden horrorrajongónak, hogy kezdje el!

A Harag: Kezdetek című sorozat a Netflixen van fent, magyar felirattal. 

 

A sorozat előzetese:

1103 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

    XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>