Ma egy remek színész ünnepel.

Ma ünnepli 30. születésnapját Dev Patel, indiai származású, brit színész.

Dev olyan filmekben tűnt fel, mint a Gettómilliomos, az Utolsó léghajlító, a Chappie, vagy az Oroszlán. Nagyobb ismertségre a Skins című angol sorozattal tett szert.

A 2008-as Gettómilliomosban nyújtott alakítása idején épp 18 éves volt, és már akkor is kiemelkedő tehetsége pedig meghozta számára a hollywoodi népszerűséget, no meg számtalan elismeréssel is gazdagodott. Az Oroszlán című, lebilincselő drámában nyújtott alakításáért(amelyben a nagyszerű Nicole Kidmannel és Rooney Maraval játszott együtt) megkapta élete első BAFTA-díját és Oscar-jelölését. Legutóbb 2018-ban, a Hotel Mumbaiban láthattuk, ami egy igaz történetet dolgoz fel, mégpedig egy indiai luxus szállodában történt terror támadásról.

Idén, ha minden jól alakul, egy igencsak érdekes, tőle szokatlan horror-fantasyben láthatjuk majd, a Zöld lovagban, amelyet kíváncsian várunk.

Árvai Fanni

610 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

    XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>