Folytatjuk immáron állandó rovatunkat.

Idén márciusban hunyt el a kétszeres Oscar-és Golden Globe-díjra jelölt svéd színészóriás, Max Carl Adoldf von Sydow, aki ma ünnepelné 91. születésnapját. Olyan sorozatokban láthattuk őt, mint a Tudorok; és a Trónok harca, továbbá olyan filmekben, mint Az ördögűző; A hetedik pecsét; a Rém hangosan és irtó közel; a Viharsziget; a Különvélemény; A keselyű három napja; a Hasznos holmik; a Kurszk; a Hó hull a cédrusra, vagy a Csodás álmok jönnek. 

Kép előnézete40. születésnapján köszöntjük a Sons of Anarchy (Kemény motorosok) sorozat sztárját, Charles Matthew Hunnam angol színész és forgatókönyvírót. A Hideghegy; Az ember gyermeke; a Bíborhegy; a Lejtőn; a Tűzgyűrű; a Pillangó; a Huligánok; az Arthur király-A kard legendája, vagy legutóbb az Úriemberek című filmben egyaránt szerepelt.

Kép előnézete


88 éves lenne a mai napon Omar Sharif, kétszeres Golden Globe-díjas egyiptomi színész, aki egyébként Michel Demitri Chalhoub néven látta meg a napvilágot. Emlékezetes alakításait olyan filmek őrzik, mint a Doktor Zsivágó; az Arábiai Lawrence; a Funny Girl; a Monsieur Ibrahim és a Korán virágai; A 13. harcos; A Római Birodalom bukása; a Mackenna aranya; vagy a Hidalgo-A tűz óceánja. Sajnos már 2015 óta nincs közöttünk.

Kép előnézete


68 éves lett a kilencvenes évek egyik akciófilmsztárja, Steven Frederic Seagal. Az amerikai színész és harcművészt számos filmben láthattuk, íme ezekből néhány: Nico; Úszó erőd; Ölve vagy halva; Lángoló jég; Száguldó erőd; Tisztítótűz; Machete.

Kép előnézete30. születésnapján köszöntjük Alexander Richard Pettyfer angol színész és modellt. Emlékezhetünk rá a Lopott idő; A negyedik; a Csúf szerelem; a Magic Mike; vagy A komornyik című filmekből. 

Kép előnézeteMa ünnepli 32. születésnapját az egykori gyerekszínész, Haley Joel Osment, akit már 12 évesen Oscar-és Golden Globe-díjra jelöltek a Hatodik érzék című filmben nyújtott alakításáért. Ő játszotta egyébként a Forrest Gump című ikonikus filmben a főhős kisfiát is. Az azóta eltelt években, olyan filmekben láthattuk őt többek között, mint az A.I. – Mesterséges értelem; A jövő kezdete; a Törtetők; a Tiszta lappal; Az úr morzsái; vagy az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány.

Kép előnézete

28 éves lett Daisy Jazz Isobel Ridley, brit színésznő. A 2017-es Gyilkosság az Orient Expresszen, valamint a 2018-as Ophelia című filmből egyaránt ismerős lehet. Csillagok háborúja rajongóknak pedig elég csak annyit mondanom, hogy „Rey”, és máris tudni fogják, kiről is van szó…

Kép előnézete45. születésnapja alkalmából köszöntjük David Harbour, Primetime Emmy-és Golden Globe-díjra jelölt amerikai színészt, a Stranger Things sorozat egyik sztárját. Filmek, amelyekben szerepelt, a teljesség igénye nélkül: A szabadság útjai, Túl a barátságon; Az utolsó műszak; Sírok között;  Fekete mise; Világok harca; Parkland; A dolgok állása; Éberség; Suicide Squad-Öngyilkos osztag.

Kép előnézeteAmanda Leigh Moore, énekes-dalszerző, színésznő, divattervezőnek kívánunk boldog 36. születésnapot. A neveletlen hercegnő; a Férjhez mész, mert azt mondtam; a 47 méter mélyen; a Nászfrász; a Sötét elmék; és a Midway című filmekben egyaránt láthattuk őt.

Kép előnézete

18 évvel ezelőtt, ezen a szomorú áprilisi napon hunyt el Hoffman Géza, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas humorista, előadóművész, színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A magyar kabaré műfaj zseniális alakja, mindannyiunk Hofi-ja, 65 évesen hunyt el. Humora, hangja és emléke örök.

Kép előnézete

Összeállította: Aleva Zoli

565 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

    XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>