Folytatjuk a netflixes sorozattok szinkronját bemutató sorozatunkat, ez alkalommal Stern Hannával beszélgettünk.

N:A szüleid is a filmes szakmában dolgoznak, ennélfogva egyértelmű volt, hogy neked is meglesz a filmes érdeklődésed, vagy először más dolgok érdekeltek? Mesélj egy kicsit a kezdetekről.

Ha nem szeretném a filmeket, sorozatokat ( magát a filmes szakmát ) nem kényszerítenének nyilván, de mivel “ ebbe nőttem bele “, igy szinte automatikusan az életem része lett. Szinkronizálni szerintem 6 éves koromban kezdtem, ekkor persze még csak kisebb szerepeket kaptam, hangalámondás, mellék szerepek stb.
Az első nagy szerepemet 8 éves koromban kaptam a Kavarás című filmben.

N:Ha jól tudom, anyukád egészen konkrétan szinkronrendező. Volt már olyan alkalom, hogy együtt dolgoztatok, ha igen, milyen volt a munka?

Viszonylag sokszor dolgoztam már anyukámmal együtt. Most már ennyi év után másabb a helyzet, mert eleinte sokszor szóltam neki vissza, hiszen neki vissza merek, most már munka alatt próbálok ugyanolyan szakmai viszonyt tartani vele is, mint a többi szinkronrendezővel. Nyilván, ahogy kijövök a műteremből, elkezdek arról beszélni, hogy milyen volt a suli stb.

 N:Melyik munkádat tartod az eddigi legjobbnak?

Ez egy nagyon nehéz kérdés, hiszen ilyen formában nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy csinálni melyiket szerettem a legjobban. Amit a legjobban élveztem az kérdés nélkül a Stranger Things, a forgatások nagyon jó hangulatban teltek. Amik talán a legjobb munkáim voltak, az a Kavarás, a Gru 3, és Mennyei csodák.

N:Nyilván vannak szituációk, amikor nehéz összeegyeztetni a munkát az iskolával. A kérdésem az lenne, hogy az iskolatársaid tudják, hogy mivel foglalkozol? Hogy kezelik ezt?

Ezt a kérdést nagyon sokszor megkapom , de én ezt sosem értettem annyira. Nekem ez sosem volt gond. Mindig megmondom meddig vagyok suliban, és hogy mikortól érek rá. Az osztálytársaim tudják, és nem kezelnek másként, ugyanúgy megyünk együtt minden szünetben túró rudit venni,mint eddig.

N:Mielőtt rátérnénk a Stranger Thingsre, lenne még egy általánosabb jellegű kérdésem. A közösségi médiát kutatva láttam, hogy már rendelkezel angol nyelvvizsgával, így biztosan közel áll hozzád ez a nyelv, viszont a szinkronban dolgozol, ahol a filmek magyar nyelvre való átültetése a feladat.Pont ezért kíváncsi vagyok, a szabadidődben hogyan nézel filmet? Szinkronnal, vagy felirattal?

Azokat a filmeket/sorozatokat, amik szinkronjára kíváncsi vagyok, vagy szinkronizálok bennük, esetleg anyukám szinkron rendezte, vagy apukám fordította azokat magyarul fogom megnézni, viszont nyelvgyakorlás szempontjából sok sorozatot szoktam angolul nézni.Viszont fontos szólnom azoknak az embereknek, akik mindent, de mindent angolul néznek, mert félnek a magyar szinkrontól, hogy nem minden magyar szinkron rossz, és ez egy nagyon rossz sztereotípia, nyilván sok esetben megértem ezt a gondolkodást is.

N:A sorozat 2016-ban indult, mára pedig az egyik legnépszerűbb produkcióvá vált. Hallottál korábban a sorozatról, esetleg nézted-e, vagy teljesen ismeretlenül csöppentél bele? 

Igen , hallottam már a sorozatról, de csak egy részt néztem meg a barátnőmmel, viszont nagyon nem tetszett nekünk, így abbahagytuk.

N:Mit gondolsz, mi lehet a sorozat sikerének a titka?

A legtöbb néző 14-18 éves, és ugyanilyen korosztályúak a sorozat főszereplői is.

N:A Netflix idén kezdett nagyobb mennyiségben szinkronokat készíteni, szakmai berkekben lehetett már arról tudni, hogy mire készül a streaming szolgáltató, vagy titeket is meglepetésként ért az idei „boom“? 

 Nyilván mindenkit meglepett, viszont egyben örültünk is neki, hiszen nagyon sok embernek volt igénye “magyar” Netflixre.

N:Hogyan kaptad meg a szerepet, volt-e esetleg casting?

Igen, volt casting. Ilyenkor 3 hangot választ az adott szinkronrendező a szereplőre..Azt már külföldön döntik el, hogy ki lesz a végleges hang.

N:Hogyan viszonyulsz a karakteredhez?

Én személy szerint szinte már hozzánőttem Maxhez. Nagyon megszerettem a karaktert, és az esetek 95%- ban a mondataival, és a mimikáival is azonosulni tudok.

N:A harmadik évad júliusban debütált, ennélfogva talán kicsit te is részesülhettél abból a hype-ból, ami a sorozatot övezi. Voltak ismerősök, barátok, esetleg családtagok, akiktől pozitív visszajelzést kaptatok? 

Ahogy a barátaim megtudták, hogy szinkronizálok ebben a sorozatban, ahogy kijött magyar szinkronnal meg is nézték rögtön.

N:Mit gondolsz, mi lehet a sorozat jövője? A  készítők korábbi nyilatkozatai szerint van rá esély, hogy a következő lesz az utolsó évad. Mi a véleményed, merre haladhat tovább a sztori? 

Elképzelésem sincs, viszont nem hinném, hogy ilyen “hirtelen” vége lenne, hiszen nagyton nagy sikere van.

Köszönjük szépen az interjút!

Kép:Teenboss

553 megtekintés.

Megosztás:

1 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>