Meryl Streepet minden idők egyik legjobb színésznőjeként tartják számon. Karrierjének kezdete óta folyamatosan a legnívósabb kitüntetésekkel ismerik el munkásságát. Az Akadémia összesen 21 alkalommal jelölte a főbb kategóriákban, melyek közül hármat díjra is váltott, ezzel előzve meg Ingrid Bergmant és így vált a legtöbbször jelölt és díjazott művésszé Hollywoodban.

Filmográfiája impozáns mind minőség, mind műfajok tekintetében. Alakított már melodrámában, megannyi életrajzi filmben, musicalben, fekete komédiában és thrillerben egyaránt.

A színésznőről készült portrénkat itt tudjátok elolvasni.

Mivel szerkesztőségünk is nagyon szereti a filmjeit, összeállítottunk egy toplistát a szerintünk legjobb alakításai alapján:

10. A szív hídjai (The Bridges of Madison Country – 1995)  IMDb

Clint Eastwood rendezésében egy fotós négy napját követhetjük végig, mely során megismerkedik egy háziasszonnyal az 1960-as években, kapcsolatuk pedig elmélyül.

9. Florence – A tökéletlen hang (Florence Foster Jenkins – 2016)  IMDb

Életrajzi film egy New York-i örökösnőről, akinek legnagyobb vágya volt, hogy sikeres operaénekesnővé váljon, amihez csupán csak jó hangja és tehetsége nem volt.

8. Kramer kontra Kramer (1979) IMDb

Történet egy házasság megromlásáról és egy nőről, aki nem a család és a gyereknevelés útját választotta.

7. Az órák (The Hours – 2002) IMDb

Három nő néz szembe az öngyilkossággal különböző életszakaszokban, mely mindegyikük életét befolyásolja.

6. Augusztus Oklahomában (August: Osage Country – 2013) IMDb

A családját senki nem tudja megválasztani. Így van ez a Weston család tagjaival is, mely szinte csak erős akaratú nőkből áll, akiket újra összehoz az élet, hogy szembenézzenek az asszonnyal, aki felnevelte őket.

5. Jól áll neki a halál (Death Becomes Her – 1992)  IMDb

Kiöregedő színésznő találja meg az örök élet és fiatalság kulcsát, mikor a sors ismét összehozza régi riválisával.

4. Az ördög Prádát visel (The Devil Wears Prada – 2006) IMDb

Egy fiatal újságírónő bekerül a legmenőbb divatmagazin szerkesztőségébe, mint a rettegett főszerkesztő asszisztense.

3. Hatalmas kis hazugságok második évad (Big Little Lies – 2019) IMDb

A Monterey-i ötös nem dolgozta fel a traumákat, melyeket átéltek és összekovácsolták őket. Kimondatlan titkok, újabb hazugságok és rengeteg feszültség zárja le történetüket.

2. Silkwood (1983)  IMDb

A megtörtént eseményeket feldolgozó film Karen Silkwoodról szól, aki megfertőződött munkahelyén, egy plutónium-feldolgozó üzemben és, miután nyilvánosságra akarta hozni a munkavédelmi jogsértéseket, anomáliákat, módszeresen megkínozták lelkileg.

1. Sophie választása (Sophie’s Choice – 1982) IMDb

Egy feltörekvő, fiatal író ismerkedik meg egy különös párral, akik épp oly hevesen szeretik egymást, ahogyan gyűlölik. Barátság alakul ki köztük, a pár múltja pedig szépen kibontakozik, mely kapcsán megértjük viselkedésüket is.

Képek forrása: Amazon, TMDb, Pinterest, MyMirror Magazin, Indiewire

1406 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>