Sokan gondolták úgy, hogy a Netflix egyeduralma megtörhet vagy legalábbis meginoghat a streamingpiacon, hiszen több új résztvevő jelent meg, akik mind szerettek volna egy nagy adagot a húsos fazékból (Apple+ és Disney+ többek között). A Netflix pozíciója egyelőre nagyon stabil, az előfizetők száma folyamatosan növekedik, és az ellen sem tudott még igazából veszélyt jelentei rájuk.

A Nielsen végzett kutatást most, amelyben az utóbbi hónap streamingszokásait vette górcső alá, a különböző tartalmak nézettségét vizsgálták. Egészen pontosan azt figyelték, hogy az előfizetők mennyit töltöttek a képernyő előtt az adott tartalmat nézve.  Az első tíz produkció között többnyire a Netflixen is fellelhető sorozat vagy film található, de akad két “kakukktojás” van. A dobogó alsó fokán található The Boys, amely az Amazon saját gyártású produkciója, és a Mulan, amely a Disney első VIP filmje, hiszen több országban nem futott a mozikban, és “csak” a Disney+ kínálatában volt elérhető.

 

 

A The Boys népszerűsége egyáltalán nem meglepetés. Eme sorok írója (is) a sorozat nagy rajongója, nem véletlen, hogy a harmadik évadot már a második kezdete előtt berendelte az Amazon, és spinoff is készül, amely a Vought által fenntartott főiskolán fog játszódni. Aki nem látta még, kezdjen neki bátran, nem fogja megbánni.

 

Íme a teljes lista:

  1. Cobra Kai (Netflix) – 2,17 milliárd perc
  2. Lucifer (Netflix) – 1,42 milliárd perc
  3. The Boys (Amazon) – 891 millió perc
  4. The Office (Netflix) – 843 millió perc
  5. Criminal Minds (Gyilkos elmék) (Netflix) – 675 millió perc
  6. Shameless (Szégyentelenek) (Netflix) – 639 millió perc
  7. Away (A távolban) (Netflix) – 631 millió perc
  8. Grey’s Anatomy (A Grace klinika) (Netflix) – 616 millió perc
  9. The Legend of Korra (Korra legendája) (Netflix) – 541 millió perc
  10. Mulan (Disney+) – 525 millió perc

 

Forrás: Forbes

5408 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>