Árak

A legfontosabb kérdés általában a Netflix esetében természetesen az, hogy mennyibe kerül, és mit is kapunk a pénzünkért.

A Netflix Magyarországon jelenleg három eltérő típusú előfizetést kínál:
Basic: 2490 Ft/hónap (1 eszközön nézhető, max. 720 felbontásban)
Standard: 3190 Ft/hónap (2 eszközön nézhető, max. 1080p felbontásban)
Premium: 3990 Ft/hónap (4 eszközön nézhető, max. 4K felbontásban – ez nem minden tartalomra vonatkozik) (Forrás: 24.hu)

Egy táblázatban összeszedtük az átláthatóság kedvéért, hogy melyik előfizetési típus milyen előnyökkel jár:

Screenshot 2019-10-06 00.56.28

Jelenleg a Netflix applikáción keresztül 1600-nál is több eszközről lehet hozzáférni a tartalomkínálatukhoz, mely lényegében havidíjas online videotékaként üzemel. A cég saját gyártású sorozatai és filmjei mellett ugyanis az igazi kasszasikereket és a klasszikusokat is megtalálni a Netflixen, legyen szó filmekről vagy sorozatokról. De nézhetünk gyermekműsort és ismeretterjesztő- vagy éppen kizárólag autókkal foglalkozó showkat is.

A jó hír, hogy nincsenek reklámok se a műsort megszakítva, se két rész között.

 

Regisztráció

 

Ha elnyerte a tetszésedet a szolgáltatás, akkor nincs más hátra, mint előre: vagyis regisztrálni. A Netflixben az is jó, hogy hagy időt a végleges döntésre, egy hónapig ugyanis ingyen tesztelheted a streamingszolgáltatót. Pár nappal a tesztidőszak lejárta előtte kapsz egy figyelmeztető e-mailt, és válthatsz csomagot, illetve ha nem nyerte el a tetszésedet, akkor lemondhatod a Netflixet.

Mi szükséges a regisztrációhoz? Igazából a személyes adatokon kívül kell egy élő emailcím, valamint bankkártya-adatok. 

MICSODA? De hiszen ingyenes, nem? Igen, az. Ettől nem kell félni. Sokan ódzkodnak megadni az adatait, főleg ha pénzről van szó, de a Netflix esetében ettől nem kell félni! A cég egyszerűen csak tudni szeretné, hogy valóban fizetőképes kuncsaft vagy-e, és nem csak a potya ingyen hónap miatt regisztráltál. 

És itt most egy nagyon fontos rész következik: 

“A kártyaadatokat igénylő regisztráció után a Netflix egy azonosítási kérést küld a bankunk felé, az előfizetésnek megfelelő egyhavi összeggel. Fontos: bár érkezhet róla bank-SMS, és a bankszámlán is hiányzónak tűnhet a pénz, a Netflix valójában nem vonja le számlánkról az összeget. Egyszerűen csak így ellenőrzik, hogy egy valóban működő bankkártya adatait adtuk meg, mely mögött ténylegesen pozitív folyószámla-egyenleg áll.

Az összeget a Netflix csak befoglalja, ami nem egyenlő azzal, hogy megterheli vele a számlánkat. A terhelési igényt végül nem nyújtják majd be, így az ideiglenesen befoglalt összeg hamarosan újra elérhető lesz a bankszámlán. A kártya hitelesítése után a Netflix automatikusan egy érvénytelenítő kérelmet küld a pénzintézetnek, így a látszólagos probléma akár másnapra megoldódhat. Tapasztalatunk szerint azonban a bankok nem mindig ilyen gyorsak, de 2-3 héten belül mindenképpen felengedik majd az összeg zárolását.”

Én egyébként azt ajánlom, hogy PayPalt használjatok, amennyiben tehetitek. Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb. 

A 24.hu pár éve írt egy hasznos cikket a Netflis-regisztrációhoz. Ha nem boldogulsz, vess rá egy pillantást: https://24.hu/tech/2016/01/07/masfel-perc-a-netflix-regisztracio-igy-kezdje-az-ingyenes-probahonapot/

 

Ha külföldről regisztrálsz, akkor az árak így néznek ki:

Screenshot 2019-10-06 00.33.02

 

46993 megtekintés.

Megosztás: