Amikor magyar tartalomról írunk, akkor a különféle produkciókhoz tartozó magyar szinkronnól és/vagy feliratról van szó.

Rengeteg embernek a felhőtlen szórakozás velejárója, hogy a sorozatokat vagy filmeket magyar nyelven élvezhetik. Sokan az eredeti nyelvre esküsznek, a honi szinkron azonban szerencsére világszínvonalú, és nem mindenki angolja perfekt, ezért a többség magyarul szeretné nézni kedvenc netflixes produkcióját.

„Értjük és megértjük, hogy Magyarország egy szinkronos piac” – mondta Székely Dorottya, a régiónkért felelős marketing menedzser.

Honnan tudjuk, hogy mely tartalmak érhetőek el magyarul? A teljes magyar lokalizáció előtt az alábbi két linkre kattintva láthattuk, hogy mely sorozathoz vagy filmekhez tartozik magyar szinkron vagy felirat. Ez a két link fontos lehet, ha nem magyar nyelven használod a fiókodat, mert az összes tartalomhoz hozzá szeretnél félrni (erről lentebb olvashatsz bővebben)

Magyar feliratos tartalmak a Netflixen: https://www.netflix.com/browse/subtitles/hu

Magyar szinkronos tartalmak a Netflixen: https://www.netflix.com/browse/audio/hu

A linkekre kattintva a rendszer listázza a kívánt tartalmakat.

Van egy másik lehetőség is. Ha belépsz a fiókodba, akkor a bal alsó sarokban van egy Hang és felirat opció. Erre kattintva a Netflix szintén kilistázza a magyar szinkronos és feliratos tartalmakat.

 

Amióta a Netflix „magyar” lett, egyszerűen csak át kell állítani a fiók nyelvét magyarra, és a katalógusban csak azokat a tartalmakat láthatjuk, amelyekhez szinkron vagy legalább felirat tartozik.

Figyelem!

Ha a Netflix webes felületére belépve a rendszer nem vált át automatikusan magyar nyelvre, akkor az Account menün belül a Language opcióra kattintva választható ki a magyar lokalizáció. Tableten, okostelefonon és okostévén pedig a készülék nyelvét kell átállítani magyarra, hogy megkapjuk az alkalmazás lefordított verzióját. De az én tapasztalatom az, hogy ha a laptopon vagy számítógépen átállítottad magyarra a nyelvet, akkor a többin is átvált, szinkronizál.

Fontos tudni, hogy ha Netflixet átállítjuk magyar nyelvre, akkor onnantól fogva a kínálatban csak azok a tartalmak lesznek elérhetők, amihez van szinkron és/vagy felirat, szóval egy jóval szűkebb kínálat fog rendelkezésre állni, mintha angol nyelven használnánk a szolgáltatást. Ha rákeresel egy nem „magyarosított” tartalomra, akkor sem fogja megmutatni neked a Netflix. Ha viszont visszaállítod a nyelvet angolra, akkor minden sorozat és film látható lesz. Nyilván nem optimális megoldás, remélhetőleg gyorsan orvosolják.

16371 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

    XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

    Ne felejts el minket lájkolni Facebookon!

    Kérlek, értékeld a munkánkat azzal, hogy lájkolod az oldalunkat! Nagyon köszönjük, és jó szórakozást kívánunk!


    This will close in 33 seconds