Új rovatunkban a sorozatok első részeiről, vagyis a pilotokról írunk egy rövid bejegyzést. Hogy tetszett a bevezető epizód, néznénk-e tovább, mit gondolunk. Mai Pilotfan-írásunk Warrior Nun nevet viselő szériáról szól.

Múlt héten rajtolt a Netflix egyik újonc sorozata, a Warrior Nun. A csütörtöki premiert követően nem foglalkoztam a szériával, mert biztos voltam benne, hogy ez nem nekem való. Ezt követően azonban lépten-nyomon pozitív visszajelzésekkel találkoztam, a külföldi fórumokon egyenesen imádják, és második évadért kiáltanak, így hát nem volt mit tenni: belekezdtem. 

Jól tettem. A pilot egészen kulturáltra sikeredett, egy olyan főszereplő lányt sikerült választani, akiért szívesen drukkolunk. Lehet, hogy ahhoz is köze van, hogy Alba Baptista nekem úgy néz ki, mintha Ellen Page-t ötvözték volna Alicia Vikanderrel. Azon kívül, hogy elbűvölő, még tehetséget is adtak neki, amelyet elég jól kamatoztat a sorozatban. Szerintem a közeljövőben nagy kedvenc lesz a Netflixen (is). 

Miről is szól a sorozat? 

A Warrior Nun egy manga alapján készült, amelynek Simon Barry a szellemi atyja. Adott egy ősi apácás szekta, amelyeknek egy glória által szuperképességük van, és ezt az egyházzal harcolnak. Az áldott fém az emberek hátában van, és ez által gyorsabban gyógyulnak, erősebbek, meg a szokásos dolog. 

 

Egy 19 éves lány, Ava meghal, de menekülés közben a glóriát az ő hátába helyezik.  Feléled a halálból, és mivel addig járni sem tud, megtapasztalja az új életet. A felvezetést nem sietik el, úgy látszik, a készítők alaposabban fel szeretnék építeni a szériát, és ezt mindig nagyon díjazom. A Warrior Nun ráadásul humoros is tud lenni, a főszereplő belső monológjai szerintem jól sikerültek, nem éreztem egyszer sem zavarónak. A modern és ősi világ találkozása izgalmas alap lehet, az Ava által megismert karakterek is kellően izgalmasnak tűnnek, szóval minden adott egy jó sorozathoz. 

Az első rész alapján azt mondom, ez bizony nagyon kellemes meglepetés lesz, szóval végignézem majd, és lesz róla évadkritika is. 

A Warrior Nun a Netflix műsorán található, magyar felirattal. 

 

A sorozat előzetese:

 

2959 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>