A Who killed Sara? egy érdekes és élvezhető krimi, amely elképesztően szép helyre kalauzol el minket.

A Netflix legújabb spanyol nyelvű sorozata felborzolja a kedélyeket.

Már a történet elején rögtön az események középpontjában találjuk magunkat, ahol egy csapat szép és boldog fiatal a nyári kalandját tölti egy csodálatos helyen, motorcsónakázva egy tavon. Ez a nap azonban mindannyiuk életét örökre megváltoztatta, Sara Guzman ugyanis a vízbe zuhan és meghal.

Alejandro Guzmant (Álexet) 30 év börtönre ítélik, húga, Sara meggyilkolásáért. Álex azonban ártatlan, csupán a Lascano család aljas manipulációnak az áldozata. 18 év után szabadul a börtönből, amelyet követően azonnal a bosszú beteljesítéséhez lát.

pastedGraphic_1.png

18 évvel később a legidősebb Lascano, a család feje, Cesar, legújabb kaszinójának megnyitójára készül. A jeles esemény alkalmával szeretné vezérigazgatónak kinevezni idősebbik fiát, Rodolfo Lascanot, aki Álex legjobb barátja és Sara szerelme volt.
Rodolfo öccse, Chema, vállaltan homoszexuális, párjával éppen az örökbefogadást tervezik, aminek sem apja, sem mélyen vallásos anyja, Mariana, sem örülnek.
Húguk, Elisa most tért vissza pszichológiai tanulmányaiból, de már most a továbblépést tervezi.

pastedGraphic_2.png

A Sara halála utáni nyomozás során megállapítást nyert, hogy nem baleset történt, hanem az ejtőernyőt szándékosan megrongálták, és ez vezetett a szörnyű tragédiához. Látszólag a felelős Rodolfo, akinek szörnyű bűntudata van és magát okolja a történtekért. Azon a bizonyos napon azonban, Cesar meggyőzi Álexet, hogy vállalja magára az akkor még balesetnek hitt hibát, mentse meg ezzel a gyáva barátját a börtöntől, és cserébe beteg anyjának a gyógyulás reményét ígéri. Valójában azonban esze ágában sem volt a fiúnak segíteni. 

Álex szörnyű terhet cipelt éveken keresztül, ráadásul anyja, börtönévei alatt, egyedül, betegen hal meg. A börtönben megismerkedik egy másik férfival, akinek a lányát Cesar és annak üzlettársa ölhette meg és juttatta őt börtönbe saját lánya meggyilkolásáért.
Álexnek sok ideje volt terve aprólékos kidolgozására, hogyan kiderítse ki, ki ölte meg a húgát és tegye tönkre az összes Lascano életét.