A Stranger Things elkészültét is számtalan furcsaság, illetve váratlan dolog kísérte, ezeket szedtük össze a következő listánkban.

A Stranger Things napjaink egyik legfontosabb sorozataként tartható számon, és ezért 2016 óta szépen meg is küzd. Elképesztő sikernek örvend a széria, amely nagyban támaszkodik a ’80-as évek klasszikus mozifilmjeire, így több generációt is megszólít! Mai listánkban tíz érdekességet szedtünk össze a sorozattal kapcsolatban.


1. Casting 

A castingra 906 fiú és 307 lány jelentkezett  előzetesen, belőlük került ki az az öt gyerek, aki végül bekerült a sorozatba. A castingon a gyerekeknek az Állj mellém! (Stand by me) című Stephen King-feldolgozásból kellett részleteket eljátszani.  Ezen a filmen kívül a Kopogó szellemet, illetve a Kincsvadászokat is meg kellett nézniük. Ehhez tartozó érdekesség, hogy az akkor még gyerekszínész Sean Astin szerepelt a Kincsvadászokban, és ezért is választották őt Bob szerepére, a folytatásban.


2. Dustin

A Dustin szerepét játszó Gaten Matarazzo a Stranger Things előtt sok meghallgatáson vett részt, sikertelenül. Scheutauer-Marie-Sainton szindrómás, ami azt jelenti, hogy máshogy fejlődtek ki a csontjai és a fogazata. Az ebben a betegségben szenvedők általában alacsonyak maradnak, és az is előfordulhat, hogy hiányzik a kulcscsontjuk. A fiút azzal az ürüggyel utasították el legtöbbször, hogy a szerepre egészséges gyereket keresnek. A Stranger Things készítői inkább beleírták a betegségét a sorozatba, ami nagy szerencse utólag, hiszen a karakter, így ahogy van, hatalmas közönségkedvenc lett. Nem utolsó sorban pedig a főszereplő gyerekek közül ő volt az első, akinek kiküldték az értesítést, miszerint szerepelhet a szériában.


3. Rémálom az Elm utcában

Egy jelenetben, amikor Tizi megpróbálja megnézni, hogy Heatherrel és családjával minden rendben-e, akkor látjuk a házukat. Az ezen a házon látható vörös ajtó nagyon emlékeztet Nancy Thompson házára, aki a Rémálom az Elm utcában című filmben szerepelt. A ház száma is stimmel, az alkotók szerint azonban az egyezés csupán a véletlen műve.


4. Fények 

A Stranger Things egyik nagy pillanata, amikor Will egy karácsonyi égősor segítségével próbál üzeneteket küldeni a téboly szélén álló anyjának a demogorgon fogságából. A bonyolult rendszer szerint felvillanó fényeket nem számítógépes effektekkel oldották meg, villanyszerelők segítségével építettek egy irányító panelt, erről vezérelték a fényeket.


5. Bukás

A Jim Hooper rendőrfőnököt alakító David Harbour bár mindent beleadott a szerepébe, a sorozat előtt biztosra vette, hogy bukás lesz a széria. Többek között ezt azzal is indokolta, hogy a metróban soha nem látott egyetlen posztert sem, és úgy gondolta, marketing nélkül ez a sorozat nem ér majd el az emberekhez. Ezek mellett pedig, mint kiderült, a minőségben sem bízott.A külvilágtól elzárva próbált elmenekülni a negatív reakciók elől. Talán mondanunk sem kell, hogy a kritikusok és a nézők egyaránt odáig voltak a szériáért, illetve Hooper lett a legtöbb néző kedvence.


6. Max

Sadie Sink, aki végül Mex szerepét kapta meg, elég sokat gürcölt a karakter eljátszásáért. Eleinte szinte biztos volt, hogy nem fogja a stáb részét képezni, hiszen az alkotók túlságosan magasnak tartották a többi gyerekhez képest. Miután a szerep az övé lett, amolyan elvárás volt a karaktere miatt, hogy tanuljon meg gördeszkázni. Az intenzív tanulás meghozta az eredményét, a karakternek később védjegyévé vált a deszka.


7. Az

Az alkotók hatalmas Stephen King-rajongók, ezt számtalanszor bizonyították a sorozatban. Viszont ennél is érdekesebb, hogy ők eredetileg nem a Stranger Thingst akarták megcsinálni, hanem az AZ című horrorfilm rebootját. Ekkor a stúdiók már közel egy évtizede próbálkoztak a kultikus horror feltámasztásával, végül a Duffer fivérek sem láttak biztosítottnak a sikert, így kiszálltak a projektből .A két alkotás között mindenesetre van átfedés, hiszen Finn Wolfhard mindkettőben szerepel, és a produktumok hangulata is nagyon hasonlít egymásra. Az AZ után azonban mégsem a Stranger Things volt az első ötlet, amit meg kívántak csinálni a Duffer testvérek. Állítólag Montauk városában is zajlottak titokzatos kísérletek, így adta volna magát ennek az eseménysornak a filmre vitele. A Montauk Projektnek nevezett kutatásban állítólag Nikola Tesla is jelen volt. A híres tudós állítólag élete alkonyán titkos projekteken dolgozott az amerikai Modern Fizikai Kutatóintézet megbízásából. Néhányak szerint Einstein és Neumann János is a munkatársai voltak. Kutatásaikban a fizika határaival kísérleteztek, egyesek pedig misztikus tér- és időutazásról szóló kalandokról számoltak be. Mindezt természetesen tagadta az amerikai kormány, így ezt csak egy fiktív világban láthatjuk megjelenni.


8. Millie Bobby Brown

A színésznő a szerep elvállalásakor még nem tudta, hogy a haját mindenképpen le kell majd vágnia, hiszen ez nagyon fontos a sorozat szempontjából. Csupán az Alien-filmek segítségével tudták meggyőzni, ugyanis az ottani főhőst, Ripleyt is így láthattuk. A kislány utálta, hogy levágták a haját, sőt, bármilyen meglepő, a valóságban Millie a gofrit sem szereti. Viszont, hatalmas Winona Ryder-rajongó hírében áll.


9. E.T.- A földönkívüli

Az egyértelmű, hogy rengeteg E.T.-utalás, illetve párhuzam van a szériában. Az alkotók nagy része a 80-as években nőtt fel, és hatalmas rajongói a kornak, illetve magának Winona Rydernek is, akit épp ezért választottak a szerepre. Millie Bobby Brown is elmondta, hogy imádja ezt a kort, és nagyon örül, hogy a sorozat ennyi elemében utal a kor klasszikusaira. A színésznő emellett elmondta, hogy rendezői utasításra meg kellett nézni az E. T. -t, a készítők ugyanis azt kérték, hogy viselkedjen úgy, mint egy földönkívüli.


10.  Indiana Jones

A végére pedig egy kedves kis érdekesség került, mindenki kedvenc Hopper serifjéről. David Harbour ragaszkodott hozzá, hogy a sorozatban kalapot viselhessen, hiszen szeretett volna kedvenc filmes karakterére, Indiana Jonesra hasonlítani. 

Kristóf József

2542 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

    XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>