Közeledik a karácsony és ez érezhető a Netflix novemberi kínálatán is, hiszen legelőre kerültek a korábbi ünnepi témájú sorozatok és filmek, valamint folyamatosan jelennek meg az újabbnál újabb zöldben és pirosban játszódó tartalmak. A legújabb ezek közül a héten debütált Dash & Lily romantikus vígjáték, és nem utolsó sorban tini sorozat, amiről ezúttal számolunk be.

Tehát a piros betűs ünnepig már csupán másfél hónap van hátra, és természetesen időben el kell kezdeni a ráhangolódást, ezért a szorgalmas nézők már javában falják a hol komikus, hol romantikus, olykor tartalmasabb, de inkább könnyed néznivalókat. Alapvetően érezhető a kínálaton, hogy nagyon elment a romantikus vígjátékok irányába és ez alól a Dash & Lily c. sorozat sem kivétel. Tekintettel arra, hogy az évnek csak ebben a szakaszában aktuális a karácsony téma, én mindent megnézek ezzel kapcsolatban. Persze ehhez az is hozzájárul, hogy valamiért megszerettem ezeket a „gagyi” ünnepi filmeket.

A Dash & Lily egy nyolc részes sorozat, amely epizódonként mindösszesen alig 30 perces. A rövidebb lejátszási idő egyre gyakoribb és nekem teljes mértékben elnyerte a tetszésemet és ehhez a szériához is tökéletesen passzol és elég. A rövid részekből kifolyólag, aki rákattan a sorozatra, hamar le tudja zavarni. A történet egy fiatal fiúról és lányról szól, akik mind a ketten egyedül kénytelenek tölteni a karácsonyt. Egy piros jegyzetfüzeten keresztül ismerik meg egyre jobban egymást, mígnem egymásba nem szeretnek.

Már a történet leírásából is kitűnik, hogy minden bizonnyal telis-tele van klisékkel. Ezt megerősítendő, a főhőseink New Yorkban élnek, és biztos vagyok benne, hogy mindenki látott már ebben a városban játszódó hasonló karácsonyi filmet. Ez egyébként számomra egy kellemes környezet, ismerős utcák, mindenhol díszekkel teli pompa, ami garantáltan karácsonyi hangulatba hozza a nézőket.

Az első két rész során megismerjük a főszereplőinket: először Dash-t, majd Lilyt. Itt kérdezném meg, ami már az első rész előtt rögtön felmerült bennem: senkinek sem szúr szemet, hogy először a fiú neve, majd a lányé szerepel a címben? Tehát Dash az első részben talál egy piros jegyzetfüzetet egy könyvesboltban, amiben feladványokat kell megoldani és ez vezeti el Lilyhez. Ez a jegyzetfüzetes, levélváltásos, rejtvény megoldós vonal teszi különlegessé és ötletessé a sorozatot. Persze kezdetben, több részen keresztül a két fiatal nem tudja a másik kilétét, és nyilván ez okozza az izgalmat a történet során.

Dash, Lilyvel szemben, utálja a karácsonyt, ráadásul a barátnője elhagyta. A szülei már évek óta elváltak, ezért már régóta nem az igazi a karácsony, ennél fogva úgy dönt, hogy egyedül tölti azt. Ellentétben Lilyvel, aki mindig is oda volt ezért az ünnepért, azonban ezúttal a szülei úgy döntenek, hogy Fidzsin töltik az ünnepeket, és így magára marad a meleg bátyjával. Ezen a ponton muszáj még egy klisét kiemelném, ez pedig a meleg testvér megjelenése, aki egyébként egy jófej, laza figura. Tehát a két fiatalunknak nem akad más szórakozása, mint a piros jegyzetfüzeten keresztül megismerni egymást.

Az ismerkedés folyamata nagyon aranyos és idilli, nyilvánvaló végkimenetellel. Természetesen bonyodalom is adódik, csak hogy „szétválassza” a szerelmeseket – akik tulajdonképpen még nem is tudják, hogy azok. Dash-nek visszatér az exbarátnője, aki persze rögtön letámadja és vissza akarja kuncsorogni magát. És itt még lehet, hogy a kuncsorogni szó is enyhe. Zavaró és túlzó, ahogy a fiatal lány szó szerint felkínálja magát a fiúnak, és amennyiben mélyen belegondol az ember, a női nemre nem biztos, hogy jó fényt vet. De ez tulajdonképpen egy tini sorozat, így elnézhetünk felette.

Persze Lilynél is akadnak gondok, hiszen sosem voltak barátai és még senki sem csókolta meg. Ráadásul kiderül, hogy a szülei el akarnak költözni a világ végére. A két fiatalban ami közös, hogy mind a ketten valamilyen aspektusból kilógnak az átlagos tinik közül: Dash a zárkózottságával, míg Lily a „furcsaságával”, és pont ezek miatt a tulajdonságaik miatt szerethetők és kedveli meg a néző őket rögtön. Ami a színészek alakítását illeti, Austin Abrams, mint Dash, és Midori Francis, vagyis Lily hozza a figurákat, bár azért azt be kell látnunk, hogy nagy alakításokra nincs szükség.

Mindent összevetve, egy kellemes, laza és nem túl bonyolult történetre számíthatunk, amennyiben belekezdünk a Dash & Lily sorozatba. Ami garantált: tini románc, karácsonyi hangulat és happy end. A befejezést tekintve pedig nem valószínű, hogy újabb évadot fogunk kapni, de talán jól is van ez így.

Képek forrása: TMDb

Az előzetes:

454 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>