A Stranger Things harmadik évadában a készítők vétettek egy hibát, ezt azonban csak a legnagyobb matekzsenik (esetleg kockák) vették észre. 

Figyelem, az írás nyomokban spoilert tartalmazhat, csak akkor olvasd tovább, ha láttad a sorozat minden részét. 

Egy komplex kód fontos szerepet játszik a Stranger Things harmadik évadában. A készítők ugyanakkor rossz kódot használtak a sorozatban. 

Hibázni emberi dolog, mindannyiunkkal előfordult már. Most a Stranger Things alkotói hibáztak, ami inkább megmosolyogtató, mint bosszantó. Lefogadom, hogy senkinek sem esett le, senki sem vette észre. 

A szóban forgó hiba az úgynevezett Planck-állandóval kapcsolatos; emlékezhetünk rá, ez a titkos kód, amelyet az oroszok is használnak, és amelyet Hopperéknak fel kellett törniük. Dustin segít a kód megfejtésében (de még hogy!), ugyanakkor hibát vétettek a készítők, ugyanis a nyolcvanas években még máshogy nézett ki a Planck-állandó.

A hibára egy twitter-begyezésben a National Institute of Standards and Technology hívta fel a figyelmet.

A Stranger Things harmadik évadában azt a konstansot használják, amely csak 2014-től lett ismert, pedig a sorozat történései 1985-ben vannak. Ekkor a Planck-állandót máshogy határozták meg. 

Íme az ominózus twitter-bejegyzés:

1357 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>