A Netflixre július közepén került fel szinkronosan a Feel the Beat című film, amelyet valamilyen oknál fogva Táncra fel! magyar fordítást kapott. Nem számítottam sok jóra, de ahhoz képest töredelmesen bevallom, jól szórakoztam. 

A zenés-táncos filmek közül vannak nagy kedvencek, ezért is gondoltam, hogy a Táncra fel! című Netflix-produkciónak is adok egy esélyt. Az előzetest látva biztos volt, hogy nem egy leendő klasszikust fogok megtekinteni, de kellemes csalódásokban volt részem. 

Miről szól a film? Adott főhősünk, April, akinek nagy álma, hogy komoly szerepet kapjon a Broadwayen. Ez azonban egy balul elsült próba miatt nem jön össze, ezért hazaköltözik szülővárosába, ahol komoly feladat várja. Egy tucat gyerkőcöt kell megtanítania táncolni egy fontos versenyre. Persze a fiatalok nagyon különbözőek, lázadoznak, meg hőzöngenek, közben szerelmi szál is akad, és persze a vége felé a konfliktus, amelynek a megoldása viszont viszonylag váratlanra sikeredett. 

Az ember tudja előre, mi vár rá, a Táncra fel! a már jól ismert elemekkel operál, ezeket nyugodtan hívjuk kliséknek. Ugyanakkor azt vettem észre a film nézése közben, hogy jól szórakozom. Jókat rötyögtem a poénokon, és a kötelező paneleken, de mindent összevetve nem tekintem kidobott időnek a film megtekintését. 

 

A főszereplő lányt Sofia Carson (Utódok) alakítja, rajta kívül – legalábbis számomra – semmilyen ismerős arc nem szerepelt a moziban. Ez az egyik gyengesége a filmnek, hogy a felnőtt szereplők, a karakterek nem állnak mindig a helyzet magaslatán, kicsit érződik a low budget. Ami a gyerekeket illeti, azt kell mondjam, hogy jól végezték a dolgukat a tehetségkutatók. Valamiért az a meggyőződésem, hogy a Sarah-t játszó kislány, Eva Hauge előtt szép jövő áll, de a többi fiatal is kitett magáért, többször loptak mosolyt azt arcomra. 

A zenés/táncos filmek kötelező velejárója a jó zenei betétek, ettől most a fimben eltekinthetünk. SPOILER! A hasonló filmekre jellemző forgatókönyvbeli klisékről már tettem említést, ezzel még együtt tudtam volna élni, az viszont nem fér a fejembe, hogy a főszereplő lány miért nem tudott várni egy napot azzal, hogy otthagyja a kicsiket. A döntő előtti nap… Nem hiszem, hogy nem tudtak volna várni a próbával egy napot, ami ha jól emlékszem, vasárnap is volt. SPOILER VÉGE!

A Táncra fel! nem egy örök darab, de egy nyári estére tökéletes időtöltés, aki szereti az effajta limonádékat. A hibái ellenére is nagyon kellemes csalódás volt. 

A Táncra fel! a Netflix műsorán található, magyar szinkronnal. 

 

A film előzetese:

1427 megtekintés.

Megosztás:

1 comments

    XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>