A Netflix legújabb frissítései közül a Project Power nevű, saját gyártású produkció volt a legérdekesebb. Gyorsan megnéztük, és mindent összevetve azt kell mondjuk, hogy nem csalódtunk.

Manapság a szuperhősök korát éljük, sosem voltak annyira népszerűek a különleges képességű emberek, mint napjainkban. A DC és a Marvelen kívül számomra mindig üde színfolt, ha más megközelítésből látunk hasonló produkciót, és valószínűleg nem vagyok ezzel egyedül, ezért is lehetett hihetetlen népszerű az Amazon-féle The Boys, amely más szemszögből mutatta be a szuperhősöket. Most pedig itt van a Project Power, amely konvencionális értelemben nem szupherhősös film, de megvannak benne azok a jegyek, amelyek ezen filmek jellemzője. 

Az Erő nevű drogról szól a Netflix saját gyártású mozija. Ha valaki beveszi a kis kapszulát, akkor pontosan öt percre szuperképességei lesznek. A bökkenő “csupán” az, hogy nem tudni, kinél milyen képesség lesz a mérvadó, az is lehet, hogy egészen egyszerűen meghalsz tőle. A drogot terjesztők először tesztelni szeretnék a cuccot, ezért New Orleans városát lepik el azzal. Itt lép képbe Frank (Joseph-Gordon Hewitt), aki az új szer forrását kutatja, illetve a csak “Őrnagy” névre hallgató Art (Jamie Foxx), aki lányát kutatja. Kettejük útjának kereszteződéséért Robin a felelős, akit Dominique Fischback játssza. Ő az új szuperdrog egyik dílere, de jó cél vezérli: beteg édesanyjának szeretne pénzt gyűjteni. Hármuk találkozását követően közösen az egyéni motivációk másodlagosak lesznek, és csak egyetlen célért harcolnak: felszámolni a drogot. 

Az alapötletét engem azonnal megvettek (már a trailerben), pedig láttunk már hasonlót a témában, elég a Csúcshatásra vagy a Lucyra gondolni. A Project Power ugyanakkor pont annyira tér el a felsorolt filmektől, hogy a szűk két órában jól szórakoztasson, és végtére is ez lenne a lényeg. A három színész garancia, hogy ne unatkozzunk, a mindössze néhány filmet jegyző Fishback nagyon szépen felnő a feladathoz. A főgenyót játszó Rodrigo Santorót csak egy bizonyos idő után fedeztem fel, igen, ő az, akiért Igazából szerelemben oda van Laura Linney, és ő az, aki Xerxészt játssza a 300-ban. A sorozatozás sem áll messze tőle; legutóbb a Westworldben kapott komoly szerepet. 

Az Ariel Schulman-Henry Joost rendezőpárosnak véges büdzsé állt rendelkezésére, de csak úgy mint az Idegpálya esetében, szerintem kihozták a maximumot a látványvilágot illetően. A Project Power látványos, és vannak benne olyan részek, amelyek egészen egyedire sikeredtek. A szer bevételét követő változások mutatása is egész mutatós, de számomra a plexin keresztül láttatott akciójelenetek tetszettek a legjobban. A rendezőpáros ugyanakkor nem evezett nagyon idegen vizekre, a film több olyan kliséelemet felvonultat, amelyet már többször is láttunk. Hozzátenném: előbb utóbb ott tartunk majd, hogy már mindent láttunk, és az, hogy készítők innen onnan “ötletet merítenek”, alap lesz; legalábbis szerintem. 

Project Power: A por ereje. Fogalmam sincs, ki adta neki a magyar alcímet, ugyanis porról egy szó sem esik az egész film alatt… A rossz címért viszont kárpótol a szinkron, amely nagyon korrektre sikeredett. Külön piros pontot kapnak tőlem , hogy a rappelős  részekre olyan nagy hangsúlyt fektettek. Bár tőlem messze áll a műfaj, látszik, hogy komolyan foglalkoztak vele, és nem kevés kreativitást öltek bele.  A mozi egészen kellemesre sikeredett; szórakoztat, és ez nem kevés a mai filmes dömpingben. Ha moziban láttam volna, akkor sem bántam volna meg, és ez egész jó ajánlólevél egy streaming-produkciónak. A Project Power több helyen vicces, látványos, néhol ötletes, jó színészek vannak benne, a zenei betétek is jól sikerültek. Szűk két órára kikapcsol. A gond vele, hogy öt perc után elfelejtjük. 

 

A film előzetese:

649 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>