“Ha nem egy háztartásban élsz ennek a fióknak a gazdájával, sajátot kell csinálnod, hogy nézhesd a tartalmat.”

Így értesít a szolgáltató, és a jövőben hitelesíteni kell a fiókot. Egy kódot kapunk e-mailben vagy SMS-ben, és ha ennek nem vagyunk birtokában, akkor nem élvezhetjük a Netflix műsorát. Nem nehéz persze ezt kijátszani, de sokkal macerásabb, mint a mostani fiókmegosztás. 

A Netflix megpróbálja kiszűrni azokat a nézőket, akik nem tartoznak a családi körbe. A streaming szolgáltató általános szerződési feltételei között szerepel, hogy a Netflix-hez tartozó ügyfél fiókját nem lehet megosztani a háztartáson kívüli személyekkel.

A CNN beszámolója szerint a Netflix évek óta azon dolgozik, hogy a “potyázókat” kiszűrje. Több millió dollártól esik el ugyanis a szolgáltató a fiókmegosztások miatt. 

A cég alelnöke elmondta, hogy egyelőre csak tesztelik az algoritmust. Később döntenek arról, hogy bevezetik-e, és ha igen, akkor csak az USA-ban vagy az egész világon. 

 

 

2796 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>