A Netflix újítást vezetett be, amelynek köszönhetően a felhasználó gyorsíthatja vagy lassíthatja az adott tartalom sebességét. 

Egyelőre csak android készülékeken elérhető ez az innováció, de iOS-rendszerre, valamint webes felületre is tervezik bevezeti ezt a funkciót. 

Miről is van egészen pontosan? Adott egy tartalom, például a Stranger Things, és a felhasználó felgyorsíthatja vagy lelassíthatja a lejátszási sebességet. 

A “sebességfunkció” 0.5/0.75-szörös lassításra, valamint 1.25/1.5-szörös gyorsításra alkalmas. A beállítást az app nem menti, minden epizód előtt külön “utasítani” kell a Netflixet, ha élni szeretnénk a lehetőséggel. 

Elsőre talán vad újításnak tűnhet az egész, de van mögötte logika, legalábbis ami a lassításokat illeti. Óriási segítség lehet ez például azon felhasználóknak, akik elveszítették a hallásukat. Ők nagyban függnek a feliratoktól, illetve azok olvasásának sebességétől. Ha lassítva nézik a sorozatot vagy filmet, akkor több idejük van befogadni a látottakat. 

Ami az egészséges nézőket illeti: én személy szerint nem tudom elképzelni, hogy lassítsak vagy gyorsítsak egy adott tartalmon. Ha olyan rossz, hogy gyorsítani kell, akkor inkább kaszálom, és újat kezdek. 

Nektek mi a véleményetek az újításról? Használni fogjátok? 

Forrás: https://www.theverge.com/2020/7/31/21348693/netflix-playback-speed-slow-fast-mobile-android-web-tv-streaming

Foto: by Alex Castro / The Verge

831 megtekintés.

Megosztás: