Holnap (július 8-án) rajtol a Netflix legújabb nagy dobása, a Stateless.

Kik állnak a Stateless mögött?

A szériát alkotóként három ember jegyzi. Közülük a legismertebb nyilván Cate Blanchett, a kétszeres Oscar-díjas színésznő számára a hírek szerint valóságos szerelemprojekt a sorozat. Érdekesség, hogy bár Blanchett-et karrierje eleje óta nem láthattuk tévéképernyőn, idén már ez lesz a második sorozata ( Az első az FX Miss Americája volt, mely itthon az HBO GO-n látható). A kiváló színésznő Elise McCredie (a sorozat másik kreátora) közvetítésével került közel a projekthez, McCredie és Blanchett egyébiránt a középiskola óta ismerik egymást. A Blue Jasmine-ért a legjobb női főszereplő kategóriájában Oscart nyerő sztár így nyilatkozott a sorozat születéséről:

Néhány évvel ezelőtt együtt reggeliztünk, és szóba kerültek ötletetek, amelyeken akár együtt is dolgozhatnánk. A menekültkérdés pedig egy olyan téma volt, amely mindkettőnket nagyon izgatott.

McCredie pedig már ezeket emelte ki kolléganőjével kapcsolatban:

Cate elképesztő energiákat mozgósított, a szkript összes sorát elolvasta, a létező legapróbb munkafolyamatokat is igyekezett szemmel tartani.

A sorozat harmadik készítője Tony Ayres, aki Ausztráliában kifejezetten ismert névnek számít, olyan produkciók köthetőek a nevéhez, mint a Walking on Water, The Home Song Stories, The Slap, vagy a Nowhere Boys.

Miről is szól a sorozat?

A Stateless egy bevándorlók számára elkülönített táborban játszódik, ahol négy ismeretlen sorsa fonódik össze: Egy szektából szabaduló légiutaskísérő, egy Afganisztánból érkező menekült, egy országos botrányba keveredő tisztségviselő és egy, a mindennapi életéből kitörni kívánó apa. A sorozatot valós események inspirálták, az alapötletet egy német állampolgár, Cornelia Rau esete adta, akit 10 hónapig tartottak jogtalanul fogva egy ilyen táborban. Az ügy nagy médiavisszhangot váltott ki Ausztráliában, felhívva ezzel a figyelmet az ország menekültpolitikájának visszásságaira. Blanchett szerint bár az alapot egy valós eset inspirálta, a téma univerzális és mindannyiunkkal rezonál:

A személyes szabadság iránti vágy, a hiányolt társadalmi stabilitás, a kezdeti naiv hit, majd az azt felváltó keserves csalódás jelenik meg a történetben.

Kik szerepelnek a sorozatban?

Cate Blanchett-ről már többször ejtettünk szót, ám nem ő az egyetlen neves színész a produkcióban. Yvonne Strahovski neve olyan sorozatokból lehet ismerős, mint A szolgálólány meséje, a 24: Élj egy új napért, a Louie, vagy a Dexter. Szintén fontos szerepet kap majd Fayssal Bazzi, akit láthattunk a Nyúl Péterben, vagy a A tó tükrében. Jai Courtneyra már Hollywood is felfigyelt, az ausztrál színész olyan blockbusterekben tette tiszteletét, mint az Alita, a Suicide Squad, illetőleg A beavatott-sorozat. Dominic West pedig a Drót és A viszony című sorozatokban nyújtott fantasztikusat.

Hogyan vélekednek egyelőre a sorozatról?

Néhány tekintélyes lap már közölt kritikát a Stateless-ről, a továbbiakban ezekből szemezgetünk.

Izgalmas, magával ragadó, fájdalmas- fogalmaz Luke Buckmaster, a The Guardian kritikusa

Kínzóan releváns mese az emberi kétségbeesésről és a bürokratikus rendszer kudarcairól, Yvonne Strahovski pedig páratlanul árnyalt és finom alakítást nyújt. -írja az Entertaiment Weekly

Ti várjátok a sorozatot?

Képek: TMDb

1319 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>