Tudtuk jól, hogy ez nem lesz jó, tudtuk jól, hogy ez gagyi, de erre senki sem volt felkészülve.

A Netflixen most debütált Melissa McCarthy és Octavia Spencer közös filmje, amelyre nincs jobb kifejezés, mint hogy egy emberiség jóízlés elleni bűntett. Én McCarthyt nem igazán csípem, szerintem elképesztő, hogy ilyen színészi képességekkel ő bármiben szerepelhet, de úgy gondoltam, adok neki egy esélyt, meg aztán senki sem vállalta a filmet a szerkesztőségből. 

A film A lecsap csapat címet viseli, ezt eleve csak suttogva mondád ki egy társaságban, annyira tré, igaz az angol megfelelője sem épp közönségcsalogató: Thunder Force. 

 

Miről is van szó? Adott két gyerekkori barát, akik teljesen közhelyes módon találkoznak és felettébb közhelyes a karakterük. Osztálytalálkozóra készülnek, de mit ad isten, a “kocka” lány (Emily, Olivia Spencer) nem megy el, így a hősünk, Lydia meglátogatja, hogy aztán a szuperlaborban véletlenül beadassa magának azt szuper szérumot, amelytől szuperképességei lesznek. Mert hogy világunkban szupergonoszok garázdálkodnak (ezt a szót nem én találtam ki, ezt már a film elején leszögezik), akik megölték Emily szüleit. A nő mindenféleképpen bosszút akar állni. Lydia szuperképességekre tesz szert, így semmi akadálya annak, hogy közösen menjenek szupergonoszra vadászni. Drága kenyér, ebből mi lesz? 

Jó film biztos nem, ezt már a trailer megnézése után is tudtuk, igazából az előzetes előtt érezhettük, hogy ez messze van a jótól, de megmondom őszintén, valahol mélyen arra számítottam, hogy talán, valahogy, netalántán szódával vállalható lesz. NEM LETT AZ. 

Az egész hipergagyi és idegesítő, csakúgy mint McCarthy általában. A  történet sablonos, a kivitelezés akár tompíthatná picit az összhatást, de azok meg rövidek, és a CGI kicsit aliexpressesre sikeredett. 

A színészek még lehetnének egyébként vállalhatóak, de nem mind az.

Jason Bateman számomra meglepetés volt, nem emlékeztem rá, hogy benne lesz a filmben, és bizony régen láttuk már ilyen szánalmas szerepben, pedig azt az Ozark óta (is) tudjuk, hogy tehetséges színész lenne egyébként, de a vígjátékot tekinti az ő asztalának. Bateman közös tánca Melissával szerintem mozitörténeti mélypont; nem, nem túlzok. Mi a rák volt ez? – kérdezhetnénk jogosan. 

A film legékesebb köve az egyébként Oscar-díjas Octavia Spencer, akiről végig azon gondolkodtam, hogy ezt a szerepet miért vállalta el? Ennyire kellhet a pénz neki? Elveszített egy fogadást? Súlyos arcoknak tartozik? A segítség című film a minőségi skála másik oldalán található, de az is lehet, hogy más univerzumban. 

És akkor itt van nekünk Melissa McCarthy, aki megrekedt az igénytelen, trampli, viccesnek szánt duci nő karakterénél, ebből a skatulyából nem tud (nem akar?) kiszakadni. Akarhatna jobban, mert a karrierje során talán fél filmje volt, amely elfogadható volt, valamiért mégis foglalkoztatják. 

Egyetlen pozitívum ennek az egésznek kócerájnak talán a főgenyó, akit Bobby Cannavale játszik. Ő lubickol a Király szerepében, ráadásul a szinkronhangja is eltalált. Számomra ettől függetlenül érthetetlen, hogy egy ilyen szemétdomb miért kap azonnal magyar hangot, míg rengeteg más értékes alkotás nem.

A filmet Ben Falcone jegyzi, akiről mondhatnánk, hogy egy átlagos rendező, sajnos azonban nincs azon a szinten. Nem mellesleg ő Melissa férje, és legtöbbször az ő közös ötletük alapján készülnek a jó ízlés elleni támadásaik, amelyeket a köznép csak filmeknek hív. Falcone olyan klasszikusokat rendezett, mint a Besütizve, a Partiállat vagy a Szuperagy. Fullba nyomja a kretént, Oscar bácsi meg ugye nem gyütt. Spoiler: nem is fog. 

A Lecsap csapat váratlanul rossz, pedig a lécet nagyon alacsonyra tettem. Szekunder szégyenérzet söpört rajtam végig minden másodperce alatt.

Végig azon gondolkodtam, hogy 

A, mikor lesz már vége?

B, nem volt bárki a Netflixnél, aki az asztalra csapott volna, hogy “Emberek, ezt azért már nem kellene…?”

A lecsap csapat egyébként IMDb-n 4,2-őn áll. Megmondom őszintén, még így is túlértékeltnek gondolom.

 

„Filmünk szereplői kitalált alakok, a műsorban csúnya szavak hangzanak el, megtekintését semmilyen korosztálynak nem ajánljuk.” Tényleg senkinek!

 

 

Az előzetes:

 

 

3433 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>