A tavalyi évben megjelent, saját gyártású Netflix produkció, a Karácsonyi cserebere idén is visszatér a képernyőkre, hogy tovább szórakoztassa a műfaj kedvelőit, vagy megbotránkoztassa a kevésbé érdekelt nézőket. Ezúttal a Karácsonyi cserebere 2: Az új hasonmást nézhetjük meg, és ezzel folytathatjuk a ráhangolódást a közelgő ünnepekre.

A tavalyi évben a Netflixen dömping módon megjelenő karácsonyi romantikus filmek között előkelő helyen szerepelt a Karácsonyi cserebere c. alkotás. Valószínűleg ebből kifolyólag, valamint a főszereplőt játszó Vanessa Hudgensnek köszönhető, hogy idén is meglovagolják a már lassan, de biztosan elcsépeltnek mondható történetet.

Aki nem látta volna az első részt, annak szól röviden ez a bekezdés. A chicagói Stacey egy cukrászversenyen vesz részt Belgráviában, ahol összetalálkozik egy előkelő hölggyel, Lady Margarettel, akivel teljesen ugyanúgy néznek ki. Kihasználva ezt, helyet cserélnek, és különböző bonyodalmakba kerülnek, természetesen szerelemmel és romantikával bőven megfűszerezve, mindezt a karácsonyi hangulat jegyében.

Tekintettel arra, hogy már számos karácsonyi hercegnős, hamupipőkés, ’happy end’-es sztorit láthatunk az évek folyamán, ma már azért valami újdonságra vágyik az ember. Sajnos ezúttal nem sikerült ezt a lécet megugrania a produkciónak, pláne, hogy a történet is elég laposra sikerült. De nézzük is meg közelebbről, hogy miért érdemes mégis belekezdeni a második részbe.

Az első rész folytatásaként ott vesszük fel a fonalat, hogy Stacy boldogan él, míg meg nem hal a hercegével, Edwarddal, miközben Lady Margaret nem tudjuk, hogy miért, de szakított a szerelmével, Kevinnel és nem mellesleg a belgráviai trón várományosa lett. Ehhez járul hozzá, hogy megjelenik egy újabb hasonmás, Margaret unokatestvére, Fiona személyében, és persze elmaradhatatlan a szerepcsere is. Ez elég érdekesen hangzik, hiszen ilyennel még nem találkoztunk, hátha kisül belőle valami izgalom.

Talán az ilyen típusú filmeknél, amivel kezdeni kell, hogy megvan-e az a bizonyos karácsonyi hangulat. Ebben az esetben bizton állíthatom, hogy igen. Szép tájak, rengeteg hóesés, díszek és giccsek tömkelege, tehát minden, amire vágyik ilyenkor a szem. Persze azt mondanunk sem kell, hogy mindez a hölgy nézők kedvének és ízlésének való elsősorban, ezért megeshet, hogy az úriemberek társaságát ezúttal mellőznünk kell.

Tehát a táj, a hangulat, a berendezés rendben. Mára már elég szokványos, hogy olyan királyságokat, hercegségeket találnak ki a történetek során, amelyek nem is léteznek. Én ezt A neveletlen hercegnő naplójának tudom be leginkább, de azért mindig kíváncsisággal tölt el, hogy közelebbit is megtudjak ezekről a fiktív nemzetekről, de sajnos állandóan csalódnom kell. Ezúttal sem tudunk meg sokat Belgráviáról és ez szerintem nagy hiányosság, pláne, hogy meg lehetne lovagolni az extrém, szokásostól eltérő karácsonyi szokások vonalát is.

A kosztümöket, ruhákat tekintve elég szép felhozatalt láthatunk, főleg Lady Margaretet tekintve. A koronázás során gyönyörű ruhában pompázik, látszik, hogy mindent beleadtak a látványba és ennek megfelelően elég jól is sikerült. Itt még érdekesség, hogy a szertartás során megjelenik az Egy herceg karácsonyra c. három részes film sorozatból ismert pár, Amber és Richard herceg, akik Aldóvia nem létező földjén uralkodnak.

Végül, de nem utolsó sorban érdemes szót szólni Vanessa Hudgensről, aki ezúttal három szereplő bőrébe is bújik, hiszen megjelenik egy újabb, gonosz hasonmás is, aki természetesen át akarja venni a trón irányítását Lady Margarettől. Vanessa Hudgens minden bizonnyal egy megosztó színésznő, hiszen a legtöbben a High School Musical, avagy Szerelmes hangjegyek c. tini musicalből ismerik, ahonnan elég nehéz kitörni és komoly színésznővé avanzsálódni. Sajnos ez nem ebben a filmben történik meg. A film közben sokszor eszembe jutott, hogy olyan, mintha a felnőtt Gabriellát látnám a képernyőn, aki hol egy cukrászlány, hol egy hercegnő bőrébe bújik.

Mindent összevetve, a Karácsonyi cserebere 2 egy egyszer nézhetős, kevésbé izgalmas, kissé sablonos karácsonyi romantikus film, amit inkább a hölgy nézőknek szántak egy magányos estére. Igaz, hogy a történetet ismét lezárták, de abban biztosak nem lehetünk, hogy jövőre nem kap újabb folytatást és nem láthatjuk Vanessa Hudgenst egy negyedik hasonmás szerepében.

Az előzetes:

396 megtekintés.

Megosztás: