Mindannyian nagy várakozással tekintettünk a The Witcher elé, ennek egyik fő oka pedig az volt, hogy a sorozatot részben hazánkban forgatták. Ennek okán pedig jó néhány magyar színész is szerepelt a produkcióban. Egyikőjük, Berencsy Martin, aki Geralt apját, Korint játszotta a sorozatban, örömmel állt a rendelkezésünkre, mesélt a forgatásról, megosztott velünk néhány humoros történetet, sőt beszámolt jövőbeni terveiről is.

Kezdjük rögtön a legelején.Hogyan kerültél kapcsolatba a színészettel?

Az előző iskolámban volt egy nagyon kedves barátom, aki történetesen színészek gyermeke volt. Már akkor nagyon jó barátok voltunk és amint ki lett hirdetve, hogy lesz egy tehetségkutató az iskola keretein belül, úgy gondoltuk kipróbáljuk azt, hogy mit is tudunk, milyen előadni. A L’art pour L’art társulattól vittük „A világ legkitűnőbb musicalszínésze” című bohózatot. A zsűri maximum pontokat adott, és a külön közönségdíjat is megnyertük. Ettől a ponttól fogva tudtam, hogy ezt akarom majd csinálni a jövőben. Azóta egyre jobban „belesüppedtem” a dologba, minél többet tanulok róla és szerzek tapasztalatot, annál jobban érzem, hogy mennyi mindent nem tudok még és mennyit kell még megtapasztalnom, de ez szerencsémre inkább hajt, minthogy letörne.

Mennyire nehéz összeegyeztetni a színészetet az egyéb elfoglaltságaiddal?

Igazság szerint, azon múlik, hogy mennyi munkám van az adott időszakban. Mostanság lesz egy premierem, valamint dolgozok egy másik kisebb projekten, így viszonylag sok szabadidőm van, ahhoz képest, ami mondjuk idén tavasszal volt. Csak májusban például 26 színházi előadásom volt, igyekeztem iskolába járni, hogy ne bukjak meg és akkor kezdtem neki életem eddigi legnagyobb forgatásának. Nem egy olyan napom volt, amikor hajnali 5 órakor keltem, hogy odaérjek a forgatásra Budapest túlsó felére, délig dolgoztam, leutaztam Fehérvárra, ahol 2 előadást is meg kellett csinálni aznap, háromtól hatig, fél óra szusszanás, aztán egy másik héttől tízig. Éjfélre értem haza és azonnal aludtam, hogy másnap iskolába tudjak menni.

Melyik volt-a Witcher mellett-az eddigi legjelentősebb munkád?

A legjelentősebb munkám mindenképpen a Bátrak Földje volt, ami nemsokára megtekinthető lesz az RTL Klubbon.

Hogyan kerültél kapcsolatba a Witcherrel, volt-e esetleg casting?

Egy munkatársam megkeresett, hogy volt egy ügynökség, akik fiatal, angolul jól beszélő színészeket kerestek és megkérdezte, hogy érdekelne-e engem a lehetőség. Akkoriban még csak magyar projektekben vettem részt, de úgy gondoltam, hogy szívesen kipróbálnám magam egy külföldiben is. A szüleimmel egy darabon kint éltünk Indiában és Angliában, így az angol beszéd szerencsére nem okozott problémát. De vissza a kérdéshez, először egy önéletrajzot kellett írnom, ami az eddigi projektjeimből, a színészettel kapcsolatos tapasztalataimról és az angol nyelvi készségeimről. Hetekkel később jött egy e-mail azzal a címmel, hogy „The Witcher casting”. Emlékszem, nagyjából fél óráig ültem sokkos állapotban. Később felhívtam a barátomat (akivel az iskolai előadást csináltam), hogy neki is jelentkeznie kellene. Együtt mentünk a castingra és mindketten megkaptuk azt a szerepet, amiért mentünk.

Mesélj egy kicsit a forgatásról! Hogy nézett ki egy átlagos forgatási nap?

Egy héttel forgatás előtt megkaptam a szövegem és az időbeosztásom, hogy mikor kell sminkbe, hajba majd „set” -be odaérnem. Reggel nagyon korán jött mindig egy sofőr és ő szállított el az aktuális forgatási helyszínre, ott pedig volt egy kis reggelizőidőm, felvettem a jelmezem és vártam, hogy hívjanak.

Több neves színész is dolgozik a produkcióban.Találkoztál a valamelyikükkel, esetleg beszéltél-e velük?

Igen! Henry Cavillel találkozni maga volt egy álom. Csodálatos volt nézni dolgozni, Geraltként jelent meg, és Geraltként indult vissza a lakókocsijába. A színésznők, akikre végtelenül felnézek és máig is tartjuk a kapcsolatot Freya Allan és Viola Prettejohn. A már-már ijesztő tehetségükkel, intelligenciájukkal és csodálatos személyiségükkel mindketten életre szóló elismerést érdemeltek ki tőlem. A két nálam fiatalabb színésznő mutatta meg, hogy már 18 évesen is elég öreg vagyok ahhoz, hogy tanuljak a fiatalabbaktól. Nagyon hálás vagyok, hogy megismerhettem őket. Biztos vagyok benne, hogy fényes jövő áll előttük.

Van-e esetleg olyan vicces forgatási történeted, melyet megosztanál az olvasókkal?

Van, bár nem a forgatáson, hanem magán a castingon történt. Alik Sakharov(a sorozat egyik rendezője-a szerk.) olvasta velem a szövegem. A casting szövegem egy nem túl szép kifejezéssel ért véget, amit mindig a fejéhez kellett vágnom. Miután elmondtuk és leálltak a kamerák, Alik mindig a lehető legridegebb fejet vágta és azt mondta (Persze angolul): „Ne. Hívj. Így.”. Én mindig megijedtem és bocsánatot kértem, ő pedig mindig elnevette magát és elnézést kért, hogy rám ijesztett.

Tudjuk, hogy a Netflix igen sok pénzt költött a Witcherre, és kimondva-kimondatlanul egy zászlóshajónak szánja a sorozatot a streamingszolgáltató. Érezhető volt emiatt egyfajta nyomás a forgatáson?

Egyáltalán nem. Kell háttértudásnak az, hogy mire a kamerák elé kerültünk a többi színésszel, addigra a forgatást megelőző napokon már rég lepróbáltuk és megalkottuk a jeleneteket. De szerintem ez nagyon nagy mennyiségben betudható Alik profizmusának. Ha mi, vagy a stáb másik tagja elrontott valamit, nyugodtan elmondta, hogy legközelebb hogyan csináljuk meg hatékonyabban. Azt hittem, hogy a hatalmas neve mellé egy hatalmas ego is párosulni fog. Mekkorát tévedtem. Alik megrázóan kedves és szerény ember végtelen türelemmel. Mindig vette a fáradtságot, hogy megtanulja a színészek neveit, a próbák alatt is személyesen üdvözölt amikor megérkeztünk. Mérhetetlenül meglepődtem, amikor az első próbámon megérkeztem, kiszálltam a kocsiból és annyit láttam, hogy Alik Sakharov siet oda hozzám és úgy fogad, hogy „Szia Martin! Örülök, hogy itt vagy! Minden rendben van a casting óta?” Egy hihetetlen elme és csodálatos ember, megtiszteltetés volt vele dolgozni.

Mesélj egy kicsit a karakteredről!

Habár a szereplésem meglehetősen epizódszerű, nagy örömmel töltött el, hogy ennyire megmozgatta a rajongók fantáziáját a premier előtt. A karakterem értelmezését meghagyom a rajongók fantáziájának, akik hamarosan láthatják majd azt! Hatalmas öröm, hogy egy ilyen kivételes projektnek és csapatnak lehettem a tagja!

WW_101_03.11.2018_178.NEF

Örömteli tendencia, hogy egyre több nagyszabású külföldi produkciót forgatnak Magyarországon. Szerepel a terveid között, hogy minél több ilyen produkcióban szerepelj?

Igen! Mindenképpen! Szinte bármikor vállalnék filmes szerepeket! Nagyon szeretek új embereket megismerni és mindig is egy álmom volt, hogy többet játsszak a képernyőn. Eközben imádom a színházat a maga különleges aurájáért, kihívásaiért és leckéiért, amiket akarva-akaratlanul megtanultam.

Ha már a terveknél tartunk, mik a céljaid a jövőben? Csak a színészetre szeretnél koncentrálni, vagy vannak egyéb céljaid is?

Szeretnék teljesen a színészetre koncentrálni a jövőben és az önfejlesztésre. Emellett kaszkadőrként tudnám még elképzelni magamat egy darabig. Pár éve még rögbi válogatott voltam és a színházban is nem egy esést kellett már megcsinálnom, de persze sokkal több van ahhoz a szakmához is mint én most gondolom. Mindenesetre, ez is csak egy lehetőség.

Végezetül, beszéljünk még egy kicsit rólad. Ha nem dolgozol, mivel foglalkozol? Milyen hobbijaid vannak, illetve milyen filmeket/sorozatokat nézel, milyen könyveket olvasol?

Ha nem dolgozok, a családra és barátokra próbálok koncentrálni. Teniszezni szoktam a nem olyan kicsi kisöcsémmel párszor egy héten. Legtöbbet irodalmat olvasok most, hiszen a felvételin szükségem lesz az alapműveltségre. Szeretem a filmeket, de a sorozatokat preferálom, mivel ott több idő van rendesen elmondani a történetet és megmutatni a karakterfejlődéseket. Bár bevallom nem úgy nézem a filmeket, mint régen. A részese lenni egy ilyen kaliberű és minőség projektnek megáld egy adott mennyiségű háttér-információval és onnantól nem mint külső, hanem mint belső szemlélő fogja az ember látni a dolgokat.

Köszönjük szépen a beszélgetést.

Kép: Jegy.hu, Netflix- Opencom Hungary- az exkluzív fotókért külön köszönet jár a Netflixnek, és az Opencom képviseletében Szűcs Péternek

338 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

    XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>