A Happy című sorozat első és második évada után abszolút jogos a meglepődöttség.

A sorozatot a Crank (Felpörgetve)-filmek készítői jegyzik, és a tőlük megszokott őrületet kapjuk. A különbség az csupán, hogy az észvesztés élén Jason Statham helyett Christopher Meloni áll. Melonit Nick Sax exzsaru képében és mint bérgyilkos láthatjuk a színen. És… Te jó ég! Ha csak egy esélyt adsz a sorozatnak, az Nick miatt legyen! Nagyon jól hozza a kiégett, alkoholista bérgyilkos karakterét. Olyan lazaságot áraszt -no meg persze brutális, de elképesztően szórakoztató harcjelenetek köszönhetőek neki-hogy egyszerűen fenomenális. Elviszi a hátán az egész balhét és a sorozatot is.

Nick élete épp egyik zűrből a másikba csúszik, amikor egy összetűzésben szívrohamot kap és egy mentőkocsiban ébred. A kábulatból Happy, egy kék színű unikornis próbálja kijózanítani. Happy Nick lányának, Haileynek (Bryce Lorenzo) a képzeletbeli barátja és azért kereste fel főhősünket, hogy segítsen a lányt megtalálni, ugyanis elrabolta őt egy pszichopata mikulásnak öltözött gaztevő, és más gyerekekkel együtt fakalitkákban tartja bezárva. Nick nagyon szkeptikus a küldetést illetően, de nem sok választása marad, mivel nyomában az olasz maffia, a szálak pedig végül összeérnek. Teljesen agyamenten hangzik az egész, és valóban az is, nincs mit szépíteni. Mégis a történet olyan mértékben összefonódik, és a sorozat olyan lenyűgöző látvánnyal operál, hogy érdemes vele próbát tenni. A küllem egyszerűen zseniális, sok rétegből épül fel. Vannak benne animációs elemek, kézikamerás üldözés, flashbackek, vagy éppen kitekintések, amikor éppen egy talkshowban találjuk magunkat. Lényegében olyan mintha a főszereplő fejében turkálnánk, és próbálnánk megfejteni, mi történik, vagy milyen szerek hatása alatt áll épp. Nicket már az elején a szívünkbe zárhatjuk lehengerlő humora miatt, feltéve, hogy jól bírjuk a töménytelen vér látványát, hiszen bárhová megy, öldöklés kíséri az útját. Volt kollégája és szeretője, Meredith (Lili Mirojnick) is elég hűséges hozzá, és bár ezerszer csalódott Nickben, mégis együtt a legsikeresebbek, ha kétes ügyeket kell megoldani.

Az első évadban megfelelő íve van a történéseknek, a látszólagos kuszaság ellenére is egy komplett storyt kapunk, korrekt lezárással, jó adag társadalomkritikával, popkultúrális utalásokkal és megfelelő karakterfejlődéssel.

A második évadban viszont már rezeg a léc. Megkapjuk a már megszokott és megszeretett karaktereket, de kapunk mellé egy csokor bődületes baromságot. Hogy mik ezek, Sonny Shine agymenései a világuralomról, egy titkos társaság, amit alienszerű lényeg alakítanak, az olasz maffiafőnök családi átka, és egy gonosz lélek, aki megszállja egyik szereplőnket, ő Orphus. Persze Hailey is megint veszélyben van, és ki más menthetné meg, mint a szuperapu Nick. Természetesen a szereplők és a látvány miatt ismét érdemes egy próbát tennünk a sorozat immáron második évadával is, bár közel sem annyira pörgős és szórakoztató ez a szezon, mint elődje.

7,5/10

Képek: TMDb

407 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>