Ki ne gondolt volna gyerekkorában egy könyv olvasása közben arra, hogy milyen jó lenne főszereplőnek lenni az adott történetben? Millie Bobby Brownnak most ez megadatott; a Stranger Thingsszel világhírnévre szert tevő tizenhat éves színésznőnek ez nem csak álom maradt. Néhány éve még Nancy Springer Enola Holmes-könyveit olvasgatta, most pedig ő játszotta el a világhírű detektív testvérét. 

A héten debütált film a Netflix saját gyártású produkciója, itt írtunk róla. 

Millie Bobby Brown több helyen úgy nyilatkozott, szívesen bújna még Enola Holmes bőrébe:

“Nagyjából öt éve olvastam a testvéremmel a könyveket, és már akkor tudtam, hogy ezt a karaktert el szeretném játszani. Tizenegy vagy tizenkét éves lehettem, így ez nem volt lehetséges, hiszen Enola tizenhat év körül van de az ambícióim között szerepelt egyszer a jövőben őt eljátszani. Ebben az időben csak a Stranger Thingsszel foglalkoztam, és kezdődött életem első filmjének, a Godzillának a forgatása, de nagyon lenyűgöztek a könyvek.”

Tudjuk, hogy pár évre rá Millie Bobby Brown eljátszhatta Enola Holmest, és a projektet annyira a szívén viselte, hogy nem csupán főszereplője volt a kétórás filmnek, hanem produceri teendőket is ellátott. 

A Netflix a héten mutatta be a cserfes, makacs Enola Holmes kalandjait, és minden országban a legnézettebb filmek között szerepel a produkció. Ehhez kellett természetesen egy jó szereposztás is, hiszen Millie mellett Henry Cavill, vagy Helen Bonham Carter is játszik a moziban. 

A sikert követően felmerül a kérdés: lesz-e folytatás? Nancy Springer összesen hat könyvet írt a fiatal detektívről, és minden spoiler nélkül írhatjuk: az első rész vége arra enged következtetni, hogy nem zárták ki a folytatás lehetőségét. 

“Nagyon szeretem Elfie-t játszani a Stranger Thingsben, de nem ez az egyetlen dolog, amit csinálok, vagy amihez kedvem van. Ami az Enola Holmes-könyveket illeti, nagyon optimista vagyok a jövőt illetően. Reménykedem, hogy folytatódnak a munkálatok.”

Egy másik interjúban pedig így fogalmaz: “Több történet vár elmesélésre, és a sztori még nem ért véget. Nem nőtt fel Enola, és nincs lezárás. Úgy gondolom, hogy ő egy olyan személyiség, aki mindig fejlődni szeretne, és sok minden van, amit egy filmben meg lehet mutatni. Harry Bradbeerrel (a rendező, a szerk.) nagyon szívesen dolgoztunk együtt, tehát folytatódnia kell! Harry, e-mailt kell írnunk!”

A rendező megerősítette, hogy vannak megbeszélések a folytatást illetően, de még nem mondhat többet. 

“Őrültség lenne tőlem többet mondani. Úgy gondolom, mindannyian szívesen benne lennénk.”

Ti mit gondoltok? Van elég potenciál egy esetleges franchise-ban?

Forrás:  Decider, Deadline, Entertainment Weekly

864 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>