A pénteken debütált  az Eli című horrorfilm, amely több egy ócska ijesztgetős filmnél. A Netflix egyik legjobb saját gyártású horrorfilmjét sikerült megalkotni. A műfaj rajongóinak kötelező darab.

Az Eli kellemes csalódás volt (főleg, hogy a Sebek után néztem…), igazi horrorfilmet kapunk a Netflixtől. Nem egy kultdarab, de a műfaj szerelmesei szerintem nem fognak csalódni.

 

Eli egy kisfiú, aki egy különleges és ritka betegségben szenved. Az immunrendszere nem működik megfelelően, ezért szülei a külvilágtól elzárva nevelgetik, mert a legkisebb kórokozó vagy por a végzetét jelentheti. A gyógyulás reményét egy intézményben fedezik fel. Kifejezetten ilyen betegségben szenvedő gyerekeken segítenek az ott dolgozók. 

Eli és szülei be is költöznek a gyógyulás érdekében. A kisfiú a kezelések alatt furcsa dolgokra lesz figyelmes, és hamar rájön, hogy az intézménnyel kapcsolatban valami nincs rendben.

Az Elit játszó fiú Charlie Shotwell számomra ismeretlen arc volt, de kiválóan hozta a szerepét. Akit azonnal felismertem az a kórház egyik vezetője, Dr. Isabella Hornt játszó Lily Taylor, aki többek között a Mel Gibson fémjelezte Váltságdíjban szerepelt. Rajtuk kívül Sadie Sink lehet főleg ismerős, ő Maxet játssza a kultsorozat Stranger Thingsben.

 

A rendezés szerintem kiváló, a vágások zseniálisak, és a film vége felé kezdünk eszmélni, hogy teljesen másról szól az egész, mint azt gondoltuk. Ez a csapásirány nem mindenkinek fog tetszeni, de nekem kifejezetten bejött, valami nem megszokottat kapunk.

 

Az Eli szerintem egy korrektül összerakott horrorfilm, amely több esetben a frászt hozza a nézőre. Nem egyedi darabról van szó, hiszen több, híres horrorból merít ötletet, de ezt úgy teszi, hogy nem egy az egyben “lop”, így egyáltalán nem zavaró. 

Ha az Elit moziban láttam volna, akkor is elégedetten csettintettem volna, otthon a Netflix kényelmében azonban kifejezetten kellemes meglepetés volt.  Nyilván hozzátartozik az élvezet minőségéhez, ha valaki este az ágyban, egy laptoppal az ölében figyeli az eseményeket, de nagy tévén a sötétben is jól szórakozhat a néző. 

 

 

A film trailere:

1012 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

    XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>