A Stranger Things egyik szereplője, David Harbour a Gold Derbynek adott interjújában elég egyértelműen utal a Stranger Things esetleges ötödik évadára. A színész két alkalommal is említi a szóban forgó évadot, mialatt a karakteréről, Jim Hopperről beszélgetnek. Ez pedig mindenképpen komoly fordulat. 

Először is, a Duffer fivérek már néhány éve úgy nyilatkoztak, hogy a 4. évad lehet az utolsó. Ez már akkor is nagy szó volt. Nem sokkal később viszont a sorozat executive producere és rendezője, Shawn Levy elárulta, négy vagy öt évad is lehetséges.

Idén viszont ismét felröppent a pletyka, hogy négy év után bezár a bazár, de kettébonthatják az utolsó felvonást. Most már úgy tűnik, nem ez a helyzet.

A Netflix nem jelentette be, hogy a negyedik lesz az utolsó évad, pedig a világ legnagyobb streaming-szolgáltatója mostanában minden nagyobb sorozata esetében jelzi, hogy mikor jöhet a zárás. Mivel ez nem történt meg, nem is igazán gondoltuk, hogy nem lesz folytatás. Mégis remek tudni róla, hogy már ötletelnek az ötödik évaddal kapcsolatban is. 

Gyakorlatilag a Netflixé az utolsó szó a döntésben, de legyünk őszinték. A Netflix soha, de soha nem fogja önszántából kaszálni a Stranger Things-t. A sorozat addig fog tartani, amíg a Duffer testvérek szeretnék. 

Ahogy Harbour említi is az interjúban, ő azon kevesek egyike, akik tudják hogyan végződik majd a sorozat. Összefüggéseiben nézve a színész arról beszélt, hogyan kapcsolódik az 5. évad Hopper traumájához és múltjához. Nem fedte fel, hogy pontosan mi történt a karakterrel, de szót ejtett róla, hogy további betekintést nyerhetünk Hopper múltjába a későbbi részekben. A nézők sokkal többet meg fognak tudni arról, mitől vált Hopper ilyenné.

Egy részlet az interjúból:

Ha újra tudunk majd forgatni, a nézők láthatják majd, hogy a 4. és 5. évadban az összetett cselekmény rengeteg részletére fény derül. Már én is alig várom. Ezek olyan dolgok, ami miatt kerek egésszé válik a sorozat. Mivel előre tudjuk a befejezést, vissza lehet majd nézni, hogy milyen dolgok alapjait fektettük le a harmadik évadban, amik a hátralévő epizódokban teljesednek majd ki.

Erre már korábban is célozgattak. Harbour más interjúkban is megemlítette, hogy a New York, Vietnám és Dad feliratú ládáknak még fontos jelentősége lesz. Így van néhány jelentős dolog Hopper körül, ami miatt izgatottak lehetünk a következő és az azon túli évadban.

A legtöbb rajongó úgy sejti, hogy az 5. lesz a záróévad. Az alapján, amit Dufferék korábban nyilatkoztak, ez valószínűsíthető, de erre csak idővel fog fény derülni.

A 4. évad forgatását szeptember közepén szeretnék folytatni, de a járvány miatt erre nem tudjuk, mekkora az esély. Még így is jó ideje ez a legjobb hír, hogy folytatódik a gyártás. Tegyük hozzá, hogy ha ténylegesen is megkezdődik a munka, az új részek legkorábban 2021 nyarán vagy őszén kerülnek majd sugárzásra. Amint többet megtudunk a sorozat jövőjéről, hírt fogunk adni róla.

 

Forrás: Stranger Things Netflix, Facebook oldal

Fordította: Roland Buzáš

1799 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>