A Dark egy komplikált sorozat. Nem egyszerű az összes szereplőt nyomon követni, főleg hogy több idősíkon keresztül láthatjuk a történteket. Éppen ezért úgy gondoltuk, megkönnyítjük a nézők helyzetét, és összeszedtük az összes szereplőt, ki kicsoda, melyik idősíkban hogyan néztek ki. 

Ez az írás két részből fog állni. Az első részben – amelyet épp olvasol – felsoroljuk szereplőket, a családokat, azok egymáshoz képesti viszonyukat. Ebben a cikkben nincs spoiler, nem mondunk semmit a történekről, a sztori alakulásáról.

A második írás spoilereket fog tartalmazni, ezért csak akkor olvasd el, ha már láttad a Darkot!

 

A Kahnwald-család:

Jonas_Kahnwald_2019a

 

Jonas Kahnwald: Michael és Hannah fia. Miután az édesapja öngyilkos lett, két hónapot töltött a pszichiátrián. Martha Nielsenhez fűzik gyengéd szálak, de amíg ő kezelésen volt, a lány összejött a legjobb barátjával, Bartosz-sal. Optikailag mindig könnyű őt felismerni a sárga kabátja miatt. Bár rengeteg fontos szereplője van a Darknak, ő tekinthető az egyik főszereplőnek.

 

 

 

Michael_Kahnwald_2019a

 

Michael Kahnwald: Hannah férje, és Jonas Kahnwald édesapja. A sorozat elején felakasztja magát, és hagy egy levelet, amit csak egy bizonyos időpont után lehet felbontani. 

 

 

 

 

 

Hannah_Kahnwald_1986_2019

 

Hannah Kahnwald: Jonas anyukája, Michael Kahnwald özvegye. A windeni atomerőműben dolgozik masszőrként. A rendőr Ulrich Nielsennek folytat viszonyt.

 

 

 

 

Ines_Kahnwald_1986_2019

 

Ines Kahnwald: Michal édesanyja, Hannah anyósa, Jonas Kahnwald nagymamája. Nem ápol jó viszonyt a menyével, Hannával. 1986-ban ápolónőként dolgozik, a 2019-ben eltűnt Mikkel Nielsent veszi szárnyai alá. 

 

 

 

 

A Nielsen-család: 

Mikkel_Nielsen_2019a

 

Mikkel Nielsen: a tinédzser Martha és Magnus Nielsen testvére, Katharina Nielsen és Ulrich Nielsen gyermeke. A sorozat elején, 2019-be eltűnik, és 1986-ban találja magát. 

 

 

 

 

Martha_Nielsen_2019a

 

Martha Nielsen: Mikkel és Magnus Nielsen testvére, Katharina és Ulrich Nielsen lánya. Bartosz Tiedemann új barátnője, de még érzelmei vannak Jonas Kahnwald irányába.

 

 

 

 

Magnus_Nielsen_2019a

 

Magnus Nielsen: Mikkel és Marha testvére, Katharina és Ulrich Nielsen fia. Franziska Doppler után érdeklődik. 

 

 

 

 

Kathrin_Nielsen_1986_2019

 

Katharina Nielsen: Ulrich Nielsen felesége, Mikkel, Magnus és Martha anyukája. Annak az iskolának az igazgatója, ahova a gyerekei is járnak.

 

 

 

 

Ulrich_Nielsen_1986_2019

 

Ulrich Nielsen: Katharina férje, Magnus, Mikkel és Martha apukája. Mads Nielsen testvére. Rendőr a városban, és Hanna Kahnwalddal ápol bizalmas viszonyt.

 

 

 

Jana_Nielsen_1986_2019

 

Jana Nielsen:  Ulrich Nielsen anyja, Katharina anyósa. Nem adta fel a reményt, hogy a gyerekkorában eltűnt fia, Mads Nielsen még életben van. 

 

 

 

 

Tronte_Nielsen_1986_2019

 

Tronte Nielsen: Ulrich apukája, Katharina apósa. 1986-ban riporterként dolgozott, és az atomerőmű vezetője, Claudia Tiedemann tetszett neki. 

 

 

 

 

Mads_1986

 

 

 

Mads Nielsen: Jana és Tronte Nielsen fia, Ulrich testvére. 1986-ban tűnt el, és azóta sem találták meg. 

 

 

 

 

A Doppler-család:

Franziska_Doppler_2019a

 

Franziska Doppler: Elisabeth testvére, Charlotte és Peter Doppler lánya. Osztálytársának, Magnus Nielsennek tetszik. 

 

 

 

 

Elisabeth_Doppler_2019a

 

 

Elisabeth Doppler: Franziska süketnéma testvére, Peter és Charlotte lánya, és szintén süketnéma Yasin Friese barátnője.

 

 

 

 

Charlotte_Doppler_1986_2019

 

Charlotte Doppler: Peter felesége, Franziska és Elisabeth anyukája, Helge Doppler menye. Rendőr, Ulrich Nielsen kollégája. Charlotte és a férje külön szobában alszanak, elhidegültek egymással. 

 

 

 

 

Peter_Doppler_2019a

 

Peter Doppler: Charlotte férje, Franziska és Elisabeth apukája. Helge Doppler fia. Pszichoterapeuta, ő kezel Jonas Kahnwaldot az apja öngyilkossága után. A házban lakik, de már nem érez semmit a felesége iránt. 

 

 

 

 

 

Helge_Doppler_1986_2019

 

 

Helge Doppler: Peter Doppler apukája, Charlotte apósa. Öregek otthonában lakik. 

 

 

 

 

 

A Tiedemann-család:

Bartosz_Tiedemann_2019a

 

Bartosz Tiedemann: Regina és Aleksander Tiedemann fia. Jonas Kahnwald legjobb barátja, de míg a fiú a pszichiátrián volt az apja öngyilkossága alatt, összejött Martha Nielsennel.

 

 

 

 

 

Regina_Tiedemann_1986_2019

 

Regina Tiedemann: Aleksander felesége, Bartosz anyukája. Saját hotelt vezet Windenben. A biznisz nem megy jó, mert az eltűnések miatt kevés vendég érkezik a városba. Kivéve persze a misztikus idegent. 

 

 

 

 

Aleksander_Tiedemann_2019a

 

 

Aleksander Tiedemann: Regina férje, Bartosz édesapja. A windeni atomerőmű egyik vezető beosztású alkalmazottja. Hanna Kanhwald rendszeresen masszírozza.

 

 

 

 

 

Claudia_Tiedemann_1986a

 

Claudia Tiedemann: Regina édesanyja, Aleksander Tiedemann anyósa. 1986-ban átveszi a windeni atomerőmű vezetését. A riporterként dolgozó Tronte Nielsen vonzódik hozzá. 

 

 

 

 

 

 

Az Obendorf-család:

Erik_Jürgen_Ulla_Obendorf_2019

Erik Obendorf a sorozat elején eltűnik. Szülei, Jürgen és Ulla Obendorf kétségbeesetten keresik. 

A családok, szereplők viszonya egymáshoz:

Screenshot 2019-06-20 14.06.31

 

Screenshot 2019-06-20 14.06.45

 

Screenshot 2019-06-20 03.21.30

5700 megtekintés.

Megosztás:

8 comments

  1. Hegedűs István

    Nagyon hálás vagyok a két Dark-os cikkért. Az első évad után most kezdem a második évadot, de sajnos halványultak az emlékek, meg ember legyen a talpán aki a kinyujtott idősikot a második évadba tudja akadálymentesen követni. Ez segít/segített. Mégegyszer köszönöm!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>