Kellemes kikapcsolódást nyújt a Netflix sorozata.

A sorozat főhőse három anyuka, akik mindannyian nehéz körülmények közé kerültek. Beth négy gyermeket nevel, miközben ki sem lát a napi teendőkből, férje az autókereskedésben naponta másik nőt csábít el. Retta kislánya súlyos beteg, vesetranszplantációra vár, és drága gyógyszereket kell szednie. Annie pedig egyedül neveli gyermekét, miközben a napi betevőt egy szupermarket kasszájában próbálja összespórolni kettőjüknek. Mivel a felhők kezdenek a három barátnő feje felett jócskán összegyűlni, kitervelik, hogy nincs más választás, kirabolják a boltot, ahol Annie dolgozik.

Természetesen semmi sem olyan egyszerű, mint ahogy az elsőre tűnik, és a csajok rablás után nem örülhetnek sokáig a pénznek. Kiderül, hogy a bolt a és a bevétel egy mexikói maffia kezében van, és a lányok innentől kezdve az ő adósaik lesznek.

A maffia, élén Rioval nemcsak a saját pénzét követeli vissza, hanem újabb feladatokat szab ki a lányoknak. Miután a lányok rákapnak a viszonylag könnyű, de annál kockázatosabb pénzszerzésre, és újabb kiadások miatt nincs is más választásuk, engedelmeskednek a maffiának. Rio rablást, pénzmosást, és egyéb feladatokat kér a lányoktól, akik busás összegeket zsebelnek be. Miközben bűntudatuk van a történtek miatt, nem tudnak kiszállni a bűnbanda markaiból, no meg persze a pénz is jól jön otthon. Fokozódik a magánéleti zűrzavar, Rio ugyanis kezd közelebb kerülni Beth-hez. 

Nagyjából ez a felállás a sorozat első és második évadában, véleményem szerint a széria kellően adagolja az izgalmakat, egy jól felépített történettel dolgozik, és kicsit az Ozark-hoz hasonló erkölcsi dilemmákat érint. A szereplőgárda is erősnek bizonyul, Elizabethet a Mad Manből megismert Christina Hendricks játssza, Rettát Ruby Hill alakítja, akit a Városfejlesztési ügyosztályban és vígjátékokban láthattunk, Mae Whitmant pedig eddig leginkább szinkronhangként ismerhettük a Family Guy vagy az Amerikai fater sorozatokból. A sokak által bírált Many Montana pedig a híresztelésekkel ellentétben szerintem jól hozza a neki szánt rosszfiú karaktert, és kibontakozik a latin macsó szerepében is.

A harmadik évadban is megmaradunk a már jól megismert szereplőknél, így nem vállal nagy kockázatot a Cseles csajok. Olyannyira nem mer újítani a sorozat, hogy egyfajta „töltelék évadnak” vagy felvezetésnek mondanám ezt a szezont. Megmaradnak a jól ismert izgalmaknál, ugyanakkor kihagynak ziccereket és nem fokozzák a hangulatot. Persze így is jut az izgalomból, a lányok saját pénzverdét nyitnak Beth munkahelyének algasorában, itt is mossák tisztára a pénzt, és ha bárki tudomást szerez a magánakciójukról, az bizony súlyos árat fizet érte a maffiától. Dráma is kijut az új évadban, ugyanakkor itt nem mernek nagyot lépni a készítők, Annie szerelmi életét kezdik éppen csak boncolgatni, aki terápiára jár egy gyerekpszichológushoz, hogy egy kis humorfaktor is kerüljön a képbe. Nyitva hagyják azonban történet végét, az autókereskedést most felváltja egy jakuzziüzlet, ahol majd tisztára moshatják a csajok a pénzt, éppen ezért is remélhető a folytatás egy negyedik évaddal. Ezeknek fényében az előzőekhez képest a harmadik szezon csalódás számomra, kicsit veszít a történet a lendületéből és felesleges időhúzásnak tűnhet néhány jelenet a készítők részéről. Ami azonban továbbra is fenntarthatja érdeklődésünket, hogy a három cseles csaj, Beth, Annie és Retta , gazán szerethető karakterek, és kíváncsian várhatjuk, hogyan alakul sorsuk.

6,5 /10

997 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>