Rossz hír a leendő Netflix-előfizetőknek. A piacvezető streamingszolgáltató eltörölte az ingyen próbahónapot több régióban. Megnéztük, mi a helyzet Magyarországon.

A Netflix azonnal hatállyal eltörölte a díjmentes próbahónapot több régióban. Valószínűleg ez Magyarországon sem lesz másképp, igaz, az erre vonatkozó magyar nyelvű oldalon még a régi leírás szerepel:

“A Netflix az arra jogosult ügyfelek számára egy hónapos próbát ajánl fel. A Netflix ingyenes próbaidőszaka során hozzáférhetsz a tévéműsorok és filmek teljes katalógusához.

A próbaidőszak alatt nem számítunk fel díjat, a próbaidőszak vége előtt pedig küldünk emlékeztetőt. Ha továbbra is élvezni szeretnéd a Netflix szolgáltatását, nem kell semmit tenned. Havonta egyszer megterheljük a számládat az előfizetésed díjával azon a napon, amikor feliratkoztál.”

A Netflix angol és német nyelvű terültein úgy néz ki, valóban eltörölte az első hónap ingyenes kipróbálását. Ott ez szerepel:

“Free trials are not available, but you can still sign up and take advantage of all Netflix has to offer. There are no contracts, no cancellation fees, and no commitments.”

A Netflix esetében egészen máig megvolt az a lehetőség az új előfizetőknek, hogy egy hónapig tesztelhették a platformot. Ezt követően indult el csak az díj bevétele. Ezen most a Netflix változtatott.

A szolgáltató azután döntött így, hogy a másik, nem is olyan rég a piacra betörő, és ott komoly szeletet követelő Disney + is megszüntette a próbaidőszakot. A konkurenciánál egy hétig lehetett kipróbálni a szolgáltatást, és azt követően dönthette el az előfizető, hogy igényt tat-e rá, vagy sem. A Netflix egyébként hivatalosan is megerősítette a döntését.

Valószínűleg nem kell sokat várni, hogy a Netflix Magyarországon is eltörölje a próbahónapot. Annyi “szerencsénk” lehet, hogy nemrég történt meg a lokalizáció, és a Netflix hazai fellendülése még kvázi folyamatban van, és elképzelhető, hogy nem szeretnének senkit elijeszteni maguktól.

Ha bármi újdonságot megtudunk, azonnal hírt adunk róla.

 

1579 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>