Új rovatunkban a sorozatok első részeiről, vagyis a pilotokról írunk egy rövid bejegyzést. Hogy tetszett a bevezető epizód, néznénk-e tovább, mit gondolunk. Mai Pilotfan-írásunk Az erdő címet viselő sorozatról szól.

A Netflix pénteki újoncai közül a The Woods, vagyis Az erdő című sorozatot néztem ki magamnak. Rövid időn belül ez már a második lengyel produkció a platformon, a nagy botrányt kavaró 365 nap után (itt írtunk erről) ez egy szolidabb termék. Ezek mellett egyébként az 1983 is lengyel széria. Egyre inkább felmerül bennünk a kérdés: mikor lesz már magyar Netflix-film..?

Netflix szerencsére bátran nyúl Harlan Coben amerikai író munkáihoz; a Safe és a The Stranger után ez már a harmadik adaptáció, amelyet láthatunk, és úgy gondolom, az eddigiek nem okoztak csalódást. 

A történetet két idősíkon keresztül láthatjuk. Az egyik 1994-ben, egy nyári táborban történteket mutatja. Az akkori időszakot szerintem remekül mutatja be a sorozat, és mindenkinek nosztalgikus emlékek ugorhatnak be, hiszen pont úgy néz ki a hely, mint bármelyik “ottalvós” osztálykirándulás helyszíne. A Netflix esetében már megszokhattuk, hogy nagyon odafigyelnek a korhűségre, most sincs ez másképp. A tábor maga, az öltözékek, hajviselet, Tetris – amellyel szerintem mindannyian játszottunk -, a lengyel zene, mind-mind remekül mutatják be az akkori Lengyelországot, vagy igazából bármely akkori nem nyugati országot. 

A másik idősík 2019-ben van. A történet főszereplője, Pawel Kopinski, aki fiatal korában, 1994-ben tábori felügyelő volt, most pedig fontos állást tölt be: ügyész Varsóban. A férfit felkeresi a rendőrség, mert előkerült egy 25 éves holttest, amelyről kiderült, hogy az egykori barátja. Megtudjuk, hogy Pawel testvére is eltűnt abban az erdőben.

A pilot felkeltettek az érdeklődésemet, imádom a nosztalgikus thrillereket, ráadásul a több idősíkos tartalmak mindig is tetszettek, szóval egészen biztosan végig fogom nézni. Hatrészes, ráadásul szinkronnal érkezett hozzánk, így egy délután alatt ledarálható Az erdő. Én azt mondom, érdemes elkezdeni. 

Az erdő című sorozat a Netflix műsorán található, magyar szinkronnal. 

 

A sorozat előzetese

2448 megtekintés.

Megosztás:

1 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>