Lassan eljön az év legszebb időszaka, ünneplés és szeretet a középpontban, természetesen a stúdiók elhalmoznak minket a témával kapcsolatos filmekkel, sorozatokkal. A Netflix több produkcióval is készül, ezek közül viszonylag korán érkezett az Alkalmi randevú címre hallgató film, amelyet azonnal megnéztem. Férfiasan bevallom: szórakoztatott; ráadásul akinek ez fontos: szinkronos.

Bevallom, ha én magam esti programot választhattam volna, nem mindenféleképpen erre a filmre esett volna a választásom, de némi ráhatás után – feleség -, elindítottuk a mozit; és milyen jól tettük.

A Netflix a filmek terén szerintem javulást mutat, egyre több az értékelhető vagy kiváló produkció, és a helyzetet az sem rontja el, hogy az Adam Sandler főszereplésével bemutatott Hubie, a halloween hőse nagyjából az ipari hulladék szintjén mozog szerintem. 

 

Aki látott EGY romantikus vígjátékot, tulajdonképpen az összeset látta, és ez alól csak nagyon kevés kivétel van. Az Emma Robert főszereplésével készült Alkalmi randevú sem váltja meg a világot a műfajban, de bő másfél órára tökéletes szórakoztatást nyújt azoknak, akik szeretik a hasonló tartalmakat. 

Sloane és Jackson a film két főszereplője; véletlenül találkoznak, és hamar kiderül, van egy közös pont bennük: mindketten utálják az ünnepeket, illetve az azzal járó kötelező köröket. Ezeket ismerjük mi is, szerintem mindenki átélt már hasonlót: na, és hogy vannak a pasik/fiúk, mikor nősülsz meg, bezzeg én a te korodban már anya voltam, és a hasonló megnyilvánulások. Ebből van elegük a film főszereplőinek, és megbeszélik, hogy a következő ünnepeken amolyan partnerséget fogadnak egymással: elkísérik egymást mindenhova, mintha pár lennének. Mivel érzelmileg teljesen közömbösek egymásnak, ezért nem áll fent az a veszély, hogy komoly szerelem kialakuljon közöttük. (ha-ha)

Ennyi a történet, és igen, amikor elindul a film, tökéletesen tudjuk, hogy mi a vége, és remélem, hogy ezzel nem spoilereztem el semmit. Mint minden ilyen sztori nagyjából a következőképpen alakul: közömbösek egymásnak, aztán egyre többet éreznek, majd jön a bonyodalom és az elkerülhetetlen happy end. A “romkomok” készítőinek pedig az a “hálátlan” feladat jut, hogy a kezdet és a happy end közötti időt tartalmasan és szórakoztatóan kitöltse. Ráadásul itt a történet ünnepi ruhát is kap, így még nehezebb a helyzet, hiszen gyorsan át lehet esni a ló túloldalára, és elvérezni a giccs oltárán. John Whitesell rendező szerencsére jól oldotta meg a feladatot, és egy vállalható produkciót rakott elénk. 

Természetesen sok múlik a főszereplőkön, a NŐN és a FÉRFIN. Ha ők nem szimpatikusak, akkor szinte mindegy milyen a történet. Az Alkalmi randevú esetében sikerült két jól eladható színészt találni. Emma Roberts és Luke Bracey jó választásnak bizonyult. Előbbi esetében mindig kötelező megjegyezni, hogy ő Eric Roberts lánya és Julia Roberts unokahúga, de nem csak a felmenők miatt keresett a hölgy, több tucat film és sorozat van már mögötte. Luke Bracey ismeretlenebb volt számomra, a 31 éves színészt többek között a Fegyvertelen katonában is láthattuk, de nem rémlett, honnan is “ismerhetném”. A többi színész, mint mindig az ilyen filmek esetében csak biodíszletek, egyedül Jessica Capshaw maradhat emlékezetes. Na, nem a színészi teljesítménye miatt, hanem az ő szinkronja Kökényessy Ágnes, vagyis kvázi Jennifer Aniston jellegzetes és összetéveszthetetlen hangján szólal meg, és ez sokaknak azonnal fület szemet szúr majd. 

 

 

Nem kritika, de eszembe jutott, hogy a mindig kreatív magyar címalkotóknak most sajnos nem sikerült semmi frappánssal előrukkolni. Bár az Alkalmi randevú tökéletesen leírja a filmet, az eredeti cím, Holidate jobban hangzik, találhattak volna valami kétértelmű címet hozzá. Ettől függetlenül a szinkron jól sikerült.

Az Alkalmi randevú kellemes meglepetés volt, annak ellenére, hogy tudjuk, mi a vége, ráadásul már legalább egy tucatszor láttunk hasonlót. Nincs benne semmi váratlan, nem történik semmi szokatlan, a történetvezetés sablonos, mégis van benne annyi báj, hogy szórakoztasson. Vannak benne vicces helyzetek, jó poénok, szerethető pár, akiért lehet drukkolni, egy esős estén tökéletesen kikapcsolódás lehet mindenki számára. 

Az Alkalmi randevú a Netflix műsorán található, magyar szinkronnal. 

Az előzetes:

 

1426 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>