A Duffer testvérek a The Hollywood Reporternek adtak interjút, a továbbiakban ennek a beszélgetésnek a fordítását olvashatjátok.

A Duffer testvérek felidézték a 80-as évek nosztalgiáját a Netflix természetfeletti sorozatának Emmy – díjra jelölt harmadik évadával, létrehozva egy új folytatást „egy kicsit több humorral, egy kicsit több akcióval.”

A Netflix sláger sci-fi drámája, a Stranger Things a harmadik évadánál tart és továbbra is nagyon népszerű. A show a ’80-as évek nosztalgiáját idézi meg, a legutóbbi évadot, amelyben a hawkinsi gyerekek 1985 nyarát töltik a Starcourt Bevásárlóközpontban, miközben egy túlvilági fenyegetéssel néznek szembe, öt Emmy-re jelölték, beleértve egymás után a harmadik jelölést a kiemelkedő drámasorozat kategóriájában. A készítők, Matt és Ross Duffer megvitatják a The Hollywood Reporter-rel a harmadik évad eltávolodását a halloweeni kísértetiességtől, a feltörekvő sztárokat, Dacre Montgomery-t és Maya Hawke-t, valamint a negyedik évad terveit, és még ennél is többet.

A történetmesélés szempontjából hogyan tudnátok összehasonlítani ezt az évadot az előző kettővel?

ROSS DUFFER: Szeretnénk, ha minden évad másnak érződne, annak ellenére, hogy újra és újra ugyanazt a dolgot hozzuk létre. A harmadik évaddal hamar rájöttünk, hogy főleg nyáron fogunk forgatni, és nyáron is fog megjelenni. Ez automatikusan egy nagyon eltérő hangulatot adott a hang és a színek szempontjából is. Azt akartuk, hogy nagyon telített legyen, és hogy olyannak érződjön ez az évad, mint a nagy hollywoodi, nyári kasszasikerek, amiken felnőttünk, és amiket annyira szerettünk. Kicsivel több humor és akció van benne, más hangulata van, mint annak a két évadnak, amik ősszel készültek, azok kicsit szomorúbbak és félelmetesebbek.

Melyik a kedvenc pillanatotok a harmadik évadból?

MATT DUFFER: Imádtuk a finálét. Mindig vannak olyan pillanatok, amikor nem vagy biztos abban, hogy működni fog-e, de látni megvalósulni, látva a „Neverending Story” duettet Dustin és Suzie között úgy megvalósulni, ahogyan megvalósult, látni, hogy a rajongók mennyire pozitívan reagáltak, nagyszerű volt. Gaten (Matarazzo) és Gabriella (Pizzolo) egyértelműen fantasztikusak voltak. 

ROSS: Nagyon boldogok voltunk a bevásárlóközponttal és olyan büszkék vagyunk az egész művészeti osztályunkra, hogy életre keltették, ezekkel az extrákkal együtt, mint a ’80-as évek jelmezei és a ’80-as évek frizurái. Olyan volt, mint egy időgép.

MATT: (A bevásárlóközpont) nagyon elragadtató volt. Örömteli energiát kölcsönzött a műsornak, amely nem létezett volna másképp.

Duffer Brothers | Stranger Things Wiki | Fandom

A sorozat kiemelten foglalkozik a hidegháborúval. Terveztétek már az elejétől az orosz karaktereket, illetve fogjuk még látni őket?

MATT: Kerestük a módját az új rosszfiúk, az új karakterek, valamint az új légkör bemutatásának a sorozatban, és természetesen (az oroszok) nem csak új rosszfiúkat, hanem megnyerő karaktereket is biztosítottak, mint Alexei. Jó volt, hogy már az első évadban terveztük őket, de tényleg nem gondoltuk, hogy a műsor túlmutat ezen az ötleten.

Dacre Montgomery karaktere a korábbiaknál nagyobb szerepet kapott. Milyen elgondolás állt Billy karakterfejlődése mögött?

ROSS: A Billy-vonal, amit a harmadik évadban láthattok, eredetileg a második évadban lett volna. Ahogy kijöttünk az első évaddal, nagyon izgatottak voltunk a válasz miatt, és mindezen ötleteket a második évadba öntöttük, amely tartalmazta Billy útját, illetve más ötleteket, amelyeket fokozatosan szivárogtatunk a negyedik évadba. Azonnal tudtuk, hogy a Billy-vonal jobban kiszolgálható egy egész évad során, és Dacre erőteljes színész. Abban a percben, amikor láttuk a jelentkező videóját, lenyűgözött minket, szóval nagyon izgatottak lettünk, hogy neki adjuk a főszerepet a harmadik évadban.

MATT: Ami jó egy sorozatban a filmmel szemben az az, hogy a forgatókönyvet a színészekre tudod igazítani az alapján, amit nap, mint nap látsz. Dacre-nak nem volt sok szerepe a második évadban, de a legjobbat hozta így is. Egy ilyen színész igazán sokra viheti, szóval elkezdesz írni neki.

Mi az a lecke, amit megtanultatok ez alatt a három évad alatt?

ROSS: A vizuális effektek olyan dolgok, amikről semmit sem tudtunk az első évadban. Gyakorlatilag mindent megpróbáltunk, és volt, ami működött, volt ami nem. Elmerültünk a vizuális effektekben az olyan pillanatokért, mint a Demogorgon, amikor áttör a falon, és az ehhez hasonló pillanatok adtak bátorságot ahhoz, hogy kicsit messzebbre menjünk a második évadban. Ijesztő volt számunkra, de rájöttünk, hogy ez olyan, amivel szintet tudunk lépni. Ez egy izgalmas tanulási folyamat volt.

MATT: Újra és újra tanuljuk ugyanazt a leckét: túl sok ötletünk van a műsorba. Megtanultunk támaszkodni a színészeinkre: rengeteg inspirációt kapunk tőlük. A fogatókönyv fejlődik, ahogyan elkezdünk velük dolgozni, és ez az, amire egyre inkább nyitottak vagyunk. Maya (Hawke-a szerk.) például rengeteget tett hozzá Robin fejlődéséhez.

Stranger Things' among most watched series' | Otago Daily Times ...

Mi a helyzet a negyedik évad forgatásával?

ROSS: Mindenki izgatottan várja, hogy visszatérhessünk dolgozni, de most elsőbbséget élvez az egész csapat biztonsága, ez diktálja, hogy milyen ütemben térünk vissza.

MATT: Sokkal több időnk volt a forgatókönyvek kidolgozására. Ez az első alkalom, hogy az egész szkriptet megírtuk és egy egész darabként tekinthetünk rá, módosíthatjuk is akár.

A negyedik évad lesz az utolsó?

ROSS: Nem a negyedik évad lesz az utolsó. Tudjuk, hogy mi a vég, és hogy mikor jön el. (A járvány) időt adott, hogy kitaláljuk mi a legjobb a műsornak. Teljesebb  képet kaptunk arról, hogy meddig kell elmondanunk a történetet.

Mi a legjobb vagy a legrosszabb része a virtuális Emmy-évadnak?

ROSS: Általában a díjátadó szezonja közben egy műsor közepén vagyunk. Az érv az lehet, hogy el is távolíthat minket a munkálatoktól, de szórakoztató ünnepelni a szereplőkkel és a csapattal az egész közepette. Természetesen vannak pillanatok, amikor hiányzik, de valójában lehetővé teszi számunkra, hogy a negyedik évadra összpontosítsunk.

MATT: Nem igazán szoktam élvezni a partikat, de nagyon jó találkozni más kreatívokkal, akik olyan műsorokon dolgoznak, amiket imádsz, vagy olyan színészekkel, akik olyan műsorokban szerepelnek, amiket szeretsz. Nagyszerű év volt a televíziónak és csak el akarod mondani ezeknek az embereknek, hogy a munkájuk mennyit jelentett neked.

Képek: Stranger Things Fandom, Otago Daily, Joy

1361 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>