A Netflix vállalati blogjában jelentette be, hogy törli azon felhasználók előfizetéseit, akik több mint egy éve nem néztek semmilyen tartalmat a platformon.

Abból indul ki a steaming-szolgáltató, hogy aki egy éven keresztül semmilyen tartalmat nem indított el, azoknak felesleges tovább fizetniük. Lehet, nem is tudnak róla,  vagy lusták lemondani, így a Netflix törli ezeket az előfizetéseket, így kvázi pénzt takarít meg a passzív felhasználóknak.

A cég e-mailen vagy az applikáción keresztül teszi fel azt a kérdést, hogy igénylik-e a szolgáltatást, és amennyiben erre sem érkezik válasz, megszüntetik az előfizetést. 

Nem kell megijedni, ezek az előfizetői megszüntetések nem véglegesek. A törlés után 10 hónapig megmarad a profil, vagyis a kedvencek, az esetleges listák, így természetesen a nézői preferenciát eltérképező algoritmus is. Magyarul: az előfizető ott folytatja, ahol abbahagyja, azzal a különbséggel persze, hogy nem vonnak le pénzt az egyenlegéről, amíg nem néz semmit. 

A Netflixnek nem kell aggódnia az esetleges pénzkieséstől. Az első negyedévben közel 16 millióval növekedett az előfizetések száma az előző év azonos időszakához képest, ez pedig azt jelenti, hogy a világon 182,9 millió! ember igényli a szolgáltatást. 

Az előzetes becslések mintegy 7 millió új “netflixessel” számoltak, de a koronavírus miatti otthon maradás megnövelte a keresletet a streaming-szolgáltatások iránt. 

2589 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>