A streaming-szolgáltató egy videó keretében jelentette be, hogy sorozatot készít a titokzatos szerző A felnőttek hazug élete című regényéből.

Az HBO után a Netflix is lecsapott az egyik Ferrante-mű megfilmesítési jogaira, míg előbbi immáron a harmadik évadot készíti a Briliáns barátnőm című szériából, utóbbi a rejtélyes szerző legutóbbi művét fogja filmre vinni. Ahogyan a regény magyar nyelvű szinopszisa fogalmaz:

Valami baljós dolog történik Giovanna bájos gyermekarcával, és lassanként kiütközik rajta a kamaszok rusnya undoksága. De vajon tényleg így állnak-e a dolgok? Melyik tükröt válassza az ember, hogy visszataláljon önmagához, és megmeneküljön?
A gyermekarc szépségének elillanását követően az új ábrázat utáni hajsza két Nápoly közt zajlik, amelyeket testvéri szálak kötnek össze, s amelyek kölcsönösen rettegik és gyűlölik egymást.
Az egyik Nápoly odafönt pózol, az erényesség álcáját magára öltve, a másik odalenn található, a mélyben, harsánynak és közönségesnek tettetve magát. Giovanna e két Nápoly közt ingázik, hol alázúdulva a mélybe, hol felkapaszkodva a magaslatokra, és mindeközben eltévelyedve tapasztalja, hogy sem odafönn, sem a mélyben nem talál válaszokra, a város pedig nem nyújt szabadulást.

A Netflix részéről Felipe Tewes, a cég nem angol nyelvű tartalmaiért felelős igazgatója kommentálta a hírt, elmondta, hogy hatalmas megtiszteltetés számukra, hogy egy ilyen kiváló szerző művét adaptálhatják, és remélik, hogy a történet az újdonsült formában is rezonál majd a közönséggel.

A felnőttek hazug élete című regény szeptember 1-én jelenik meg hazánkban.

Kép: The Atlantic

242 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>