Hamarosan indul a Dark harmadik, egyben befejező évada. A komplikált, időutazós sorozat számtalan kérdést felvetett a második évadot követően. Ezeket szedtük most össze.

1. Melyik világból származik Martha 2.0?

A második évad vége sokkoló. Nem csak Martha tragikus halála döbbenti meg a nézőket, hanem a “ugyanő” hirtelen felbukkanása is. A megváltozott nő elmondja, hogy nem az a kérdés, melyik időből jött, hanem hogy melyik világból. Egy párhuzamos univerzumból érkezhetett Martha, de az is lehet, hogy csak egy klón a távoli jövőből. 

Martha 2.0

 

2. Meg tudja szakítani a ciklust Jonas Marthának köszönhetően?

A hatodik részben Martha egy könyvet olvas, amelynek a címe Ariadne. Őt ismerhetjük a görög mitológiából. Segít szerelmének, Thészeusznak legyőzni a Minótaurusz legyőzésében, majd egy fonalgombolyag segítségével kitalál a labirintusból. Átveszi ezt a szerepet Martha, és segít Jonasnak kijutnia az időlabirintusból?

Ariadne és fonala

 

3. Claudia volt már a párhuzamos univerzumban?

Claudia Tiedemann

A második évadban az időutazó Claudia Tiedemann arról beszél, hogy ő már látott egy világot Jonas nélkül, amikor megpróbálta megakadályozni az apját az öngyilkosságtól. Egy Jonas nélküli világ? Lehet, hogy ez azt jelenti, hogy Claudia egy alternatív valóságban volt? Reméljük, hogy a harmadik évadban választ kapunk a kérdésre. 

 

 

 

4. Melyik időbe utazik Katharina Nielsen?

A második évad fináléjában Katharina Nielsen belép a barlangba, és eljut az ajtóig. A korábban bezárt átjáró ismét megnyílik. A nő utazni fog az időben, ez egyértelmű; a kérdés azonban: melyik évbe érkezik majd meg?

Melyik évbe érkezik Katharina Nielsen?

 

5. Mi történik a bunkerben maradt szereplőkkel?

Noah megtöltötte a bárkát… Mielőtt az apokalipszis bekövetkezne, és Winden megszűnne létezni a fiatal Noah, Claudia, Elisabeth, Peter és Regina egy biztos bunkerbe menekülnek. Ők mindannyian túlélők lesznek. Claudia az időben utazik majd, Noah és Elisabeth bonyolult kapcsolatba kezdenek. Mi lesz Peterrel és Reginával? Csatlakoznak a Sic Mundushoz? 

6. Hova utazik Jonas, Bartosz, Magnus és Franziska?

Jonasnak, Bartosznak, Magnusnak és Franziskának sikerül elmenekülniük az időgép segítségével a windeni apokalipszis bekövetkezte előtt. Azt azonban nem tudjuk, hogy a jövőbe vagy a múltba mentek. Azt ugyanakkor tudjuk, hogy Franziska és Magnus valamikor 1921-ben feltűnnek. Hogy mi történik Bartosz-szal, azt nem tudjuk.

 

7. Mit csinál Hannah Kahnwald 1954-ben?

Hannah a második évad végén a múltban marad. Miután izzik a levegő közte és Egon Tiedemann között, érdekes kérdések merülhetnek fel. Vállalnak gyereket? Vagy einkább Daniel Kahnwalddal kezd ki? Erről nem tudunk sokat még. 

Hannah és Egon

 

8. Adam valóban Jonas jövője?

A második évad egyik fordulata, hogy Adam tulajdonképpen Jonas jövőbeli énje. Vigyáz arra, hogy minden úgy történjen, ahogy történnie kell. A fekete anyagon keresztül szeretné a jövőt és az időt tönkre tenni. De biztosan Jonas az?

Vagy ez csak manipuláció, hogy Jonas elhiggye, Adam az ő jövője? Arra gyanakodunk, hogy a féltékeny Bartosz az, aki megöli Marthát, hogy elválassza Jonastól

 

 

9. A jövőből jövő lánynak lesz még fontos szerepe?

Az első évad végén egy titokzatos lány, Silja üdvözli Jonast 2052-ben. Ezt követően azonban nem látjuk többet. Úgy gondoljuk, hogy az utolsó évadban fontos szerepe lesz. Lehet, hogy ő Martha és Jonas később lánya?

 

10. Miért néz ki Adam úgy, ahogy?

Adam arca eltorzult; ő maga ezt a sok időutazással magyarázza. Ugyanakkor tudjuk, hogy Claudia is sokat utazott az időben, mégsincs nyoma sérüléseknek rajta. Bár a boncolás szerint a teste erősen sugárzott, az arca nem deformálódott el. 

 

11. Kik tartoznak tulajdonképpen a Sic Mundusba?

A második évadban röviden láthatjuk, hogy Adam a Sic Mundus csoporttal pózol egy fényképen. Felismerhetjük Magnust, Franziskát, Bartoszt, Noaht és Ágnest. De ki a maradék hét ember a fotóról?

 

 

12. Ki Aleksander Tiedemann valójában?

Hogy ő most Boris Niewald vagy Aleksander Köhler, igazából lényegtelen: nem tudjuk, ki ő igazából. A Regina Tiedemann nevét felvevő titokzatos férfi vezeti az erőművet, ennyit tudunk biztosan róla. Ki ő, és kik a szülei? Egyes teóriák szerint lehet, hogy ő Hannah Kahnwald fia. 

 

 

13. Miért nem tudja senki elhagyni Windent?

Egy óriási rejtély, hogy mi az oka annak, hogy Windent senki sem hagyta még el. Érkeznek vendégek, költöznek a kisvárosban emberek, de onnan senki sem megy el. Például Ulrich Frankfurtba menne továbbképzésre, de sosem jut el oda.

 

 

14. Mi történt Wöller szemével?

Ez a kérdés már az első évad elejétől foglalkoztat minket. Ott már bekötözött szemmel láthatjuk Torben Wöllert. A szemsérülésére vonatkozó utalást azonban eddig nem fedeztünk fel. Lehet, hogy sosem kapunk kérdést a válaszra, de az is lehet, hogy a megoldás a szemünk előtt van, de mi nem vettük eddig észre.  

 

 

 

15. Milyen rokoni szálakat tartogat még nekünk a sorozat?

A windeni családfákat nagyjából ismerjük már, ugyanakkor van egy-két megválaszolatlan kérdés. Ki Regina Tiedemann apja? Ki Ines Kahnwald anyja? Ki Peter Doppler anyja? Ki Trone Nielsen apja?

 

 

Valamit elnéztünk? Valamelyik kérdésre tudod a választ? Esetleg más kérdéseid vannak?

Üzenj nekünk nyugodtan!

Forrás: Wikipédia, https://www.fandom.com, movepolit.de

 

2228 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

    XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>