A Netflix pénteken debütáló tartalmai közül először A csörgőkígyó című thrillert néztem meg, és nagyon hamar tudatosult bennem, hogy rosszul választottam.

 

A Netflixre magyar szinkronnal érkezett a streamingszolgáltató újabb saját gyártású produkciója, A csörgőkígyó, ami akár lehetett volna jó, de nem az. 

Egy nő és kislánya úton vannak a semmi közepén. Miután kényszerből megállnak, a lányt megmarja egy csörgőkígyó. Egy titokzatos idegen segít megmenteni a lány életét, de cserébe súlyos árat kell fizetni. Lelket lélekért, így szól a szabály: tehát az anyukának meg kell ölnie valakit napnyugta előtt, különben elveszíti a kislányát. 

Az alapötlet – mint oly sokszor – érdekes, a kivitelezés és történetvezetés azonban csapnivaló, és most nem tudunk elmenni a jelentéktelen színészi játék mellett sem. 

 

 

Kiálthat rám valaki kígyót-békát, ez a film sajnos nem lett jó, pedig az erkölcsi dilemma több érdekes szituációt és intellektuálisabb tartalmat is hozhatott volna magával. Hogy az “ölnék a gyerekeimért” tézis mit jelent valójában a valóságban. Ilyen fajta etikai dilemmába a film nem megy bele, és igazából se füle se farka az egésznek. Próbáltak valamiféle misztikus szálat belevinni az egészbe, de ez inkább rontott az egészen. Persze lehet, hogy én siklottam el valami mellett, akkor mea culpa.

A Csörgőkígyó pont olyan, mint egy átlagos Netflix-film. Egy sort kitölt, de igazából megbántuk, hogy rászántuk azt a másfél órát. Ha moziban mutatták volna be, nem lettek volna KÍGYÓZÓ sorok… 

 

A trailer:

 

637 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

    XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>