A csodálatos színésznő születésnapján listáztuk a legjobb alakításait.

Ma ünnepli születésnapját Ausztrália egyik legnagyobb büszkesége, Hollywood egyik legrégebbi, ezerarcú színésznője; Nicole Kidman. Azon kevesek közé tartozik, aki karrierje óta töretlen népszerűségnek örvend, köszönhetően annak, hogy mindig képes volt a megújulásra, mikor karrierje megkérdőjelezhető minőségű filmek elvállalásába torkollott volna, visszatért, mintha mi sem történt volna. Legyen szó közös munkáról Stanley Kubrickkal, Lars Von Trierrel, presztízssorozat főszerepének elvállalásáról, Nicole Kidman neve és teljesítménye egyet jelentett a minőség garanciájával.

Életpályájáról ebben a portréban olvashattok bővebben.

Mivel szerkesztőségünk körében is igen népszerű színésznő, születésnapját egy közösen összeállított toplistával ünnepeljük.

Következzen Nicole Kidman tíz legjobb alakítása:

10. Egy szent szarvas meggyilkolása (The Killing of a Sacred Deer – 2017) IMDb

Yorgos Lanthimos (Kutyafog, A kedvenc) görög rendező az Iphigenia mondát dolgozta fel 2017-es pszichológiai thrillerében, melyben egy karizmatikus sebész köt különös barátságot egy kamasszal, aki, miután belép a család életébe egyre különösebben kezd viselkedni.

9. Hideghegy (Cold Mountain – 2003) IMDb

Javában zajlik az Amerikai polgárháború, mely elől elszökik egy sebesült katona, aki kedveséhez akar hazatérni, Hideghegyre. Eközben az otthon maradt nő, aki kényelemben nevelkedett szembe kell nézzen a megváltozott világ zordságával és túlélni, hogy viszont láthassa szerelmét.

8. Bűvölet (Malice – 1993) IMDb

Egy fiatal házaspár készen áll a gyerekvállalásra. A férfi egyetemi dékán, míg a nő tanítónő. Életükbe hirtelen belecsöppen a férj egy régi iskolatársa, aki azóta neves sebésszé vált. Egy balul sikerült műtét után a fiatalok élete darabjaira hullik, a történet pedig hátborzongató fordulatot vesz.

7. Moulin Rouge! (2001) I IMDb

A szerelem hazájába, Párizsba érkezik egy fiatal költő, aki menthetetlenül beleszeret a város legfényesebben ragyogó csillagába, a Moulin Rouge kurtizánjába. Vajon a szerelem valóban legyőz mindent?

6. Másvilág (The Others – 2001) IMDb

Fiatal feleség várja haza férjét a háborúból, miközben meg kell küzdenie az elnéptelenedett ház kihívásaival, a gyerekneveléssel és a magánnyal. A sok különös jelenség miatt meggyőződésévé válik, hogy az ódon ház kísértetjárta.

5. Majd’ megdöglik érte (To Die For – 1995) I IMDb

Egy gyönyörű, feltörekvő televíziós műsorvezetőnő dokumentumfilmet forgat ambícióiról, hogy mi mindenre képes a hírnév megszerzéséért.

4. Dogville – A menedék (2003) IMDb

Furcsa nőt fogad be egy apró, kolorádói közösség. A bányászfalu lakói bizalmatlanok, de törékeny kapcsolatot építenek ki a jövevénnyel, ami egy meggondolatlan lépés után szilánkokra törhet.

3. Az órák (The Hours – 2002) IMDb

Három nő, különböző generációkból más és más idősíkokon néz szembe az öngyilkossággal, ami valamilyen szinten mindannyiuk életét befolyásolja.

2. Hatalmas kis hazugságok (Big Little Lies 2017-2019) I IMDb

Öt középosztálybeli nő látszólag tökéletes élete kerül nagyító alá ebben a fordulatos és végtelenül életszerű sorozatban, melyet a hazugság tart össze.

1. Tágra zárt szemek (Eyes Wide Shut – 1999) I IMDb

Stanley Kubrick utolsó filmjében a párkapcsolatról mesél, mely akkor sem mentes a kihívásoktól, fájdalomtól és csalódástól, ha tagjainak látszólag mindene megvan.

Képek forrása: SBS, TMDb, Pinterest, Twitter

693 megtekintés.

Megosztás:

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>